Visa gymnasium.se som: Mobil

Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Yrkesgymnasiet Göteborg
Programinformation
Göteborg
Fordons- och transportprogrammet

Utbildningsinfo

Fordons- och transportprogrammet på Yrkesgymnasiet GöteborgUtbildningen för dig som gillar att meka med bilar

På Fordons- och transportprogrammet med inriktning Personbil kommer du att trivas om du intresserad av och gillar att arbeta med bilar och modern teknik.

Yrkesgymnasiet Göteborg erbjuder dig som elev en modern utbildning där fokus ligger på framtidens utveckling inom fordonsbranschen. Under din utbildning får du kunskaper i ämnen som elektronik, underhåll, service samt motor- och fordonsteknik. Att arbeta som mekaniker eller tekniker ställer också krav på att du känner dig trygg i hur man bemöter kunden på bästa sätt.

Efter gymnasiet

Efter dina tre år på Yrkesgymnasiet är du anställningsbar som fordonstekniker. Möjligheterna till jobb är goda.

Möjliga yrken

Mekaniker, tekniker, bilelektriker, kundmottagare, reservdelsspecialist, däckmontör och bilplåtslagare.

Högskolebehörighet

Om du väljer till Svenska 2 och Svenska 3 i ditt individuella val samt utökar studieplanen med Engelska 6, 100p så får du grundläggande behörighet till högskolan.

Körkort

Oftast krävs B-körkort för att kunna få jobb som fordonstekniker. Därför erbjuder Yrkesgymnasiet Göteborg varje elev ett startpaket för körkort.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Som boende i samma kommun som Yrkesgymnasiet Göteborg söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 5073 40222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 61
E-post: gymnasieantagningen@grkom.se

Gymnasieexamen

Yrkesförberedande examen. 

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Göteborg

Yrkesgymnasiet Göteborg

Yrkesgymnasiet som drivs av utbildningsföretaget ThorenGruppen AB har 12 Yrkesgymnasium runt om i landet, från Skellefteå i norr till Malmö i söder. Yrkesgymnasiet Göteborg erbjuder 11 yrkesprogram samt introduktionsprogram. Du är varmt välkommen att besöka skolan på Öppet Hus –...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Göteborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Göteborg

Ranängsvägen 9 (7-11)
41664 Göteborg

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Jag
(1)
Outbildade lärare som inte kan något om ämnet, praktikplatser som inte vet vad de ska göra av dig under alla tre år och lärare som inte vet hur man hanterar ungdomar och som bara skriker om att alla ska sätta sig hela lektionerna istället för att slänga ut de som inte sköter sig eller fortsätta utbildningen, du får knappt någon utbildning alls u...
Rektor Janna Krstic Kommentar:
Hej! Vi tar till oss av kommentaren och vill härmed återkoppla. På Yrkesgymnasiet Göteborg är alla kärnämneslärare utbildade och legitimerade/behöriga att undervisa i sitt ämne. Yrkeslärarna är i hög utsträckning legitimerade lärare och några har pågående utbildning. En yrkeslärare har flera års erfarenhet av branschen och besitter gedigna k...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Fordons- och transportprogrammet, Personbil, fyll i följande uppgifter: