Visa gymnasium.se som: Mobil

Försäljnings- och serviceprogrammet

Carlforsskas Ekonomi- och Handelsskola
Programinformation
Västerås
Försäljnings- och serviceprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2022-01-26

Film

Läs mer om Handel- och administrationsprogrammet på Carlforsska gymnasiet i  Västerås - en del av Västerås kommunala gymnasieskolor.

Handels- och administrationsprogrammet

Om utbildningen

Försäljnings- och serviceprogrammet på Carlforsskas gymnasiet

Försäljnings- och serviceprogrammet passar dig som vill satsa på en karriär som säljare, inköpare, egen företagare, butikskommunikatör, receptionist eller ekonomi-/personal-/ marknadsassistent.

Som elev på Carlforsskas Ekonomi- och Handelsskola pluggar du i våra fräscha lokaler i Mälardalens högskola där framtidens ekonomer, jurister och handelsanställda läser en modern, entreprenöriell utbildning tillsammans. Eftersom skolan ingår i campusområdet äter vi även lunch i högskolans restaurang. Vi är fortfarande en del av Carlforsskas men vår nya placering, mitt i Västerås, nära alla våra samarbetspartners, gör det möjligt för oss att ge dig en utbildning där du kan testa dina kunskaper och gränser ännu mer än tidigare.

Inriktning Handel och service

Profilen Säljare förbereder dig för en rad karriärmöjligheter inom handeln. Vill du arbeta som säljare inom sporthandel, kläder, livsmedel, nätbutik eller andra säljjobb – kanske rent av starta eget? Då är det här rätt utbildning för dig. Här får du både praktiska yrkeskunskaper och handelsanpassad teori. Det gör att du får en både djup och bred kunskap om vad som krävs för att leda, driva och arbeta med försäljning. Vi skapar en stabil grund att stå på inför din yrkeskarriär.

Expansiva Mälardalen - Jobba i handelsmetropolen Västerås

Västerås är en av Sveriges mest snabbväxande handelsstäder. Tre köpcentrum – Erikslund, City och Hälla – skapar en stimulerande konkurrens inom branschen och drar hit kunder långt utanför stadsgränserna. Denna snabba tillväxt skapar förstås också många nya arbetstillfällen inom en rad områden. Som elev har du därför stora möjligheter att få jobb direkt efter avslutade studier.

Jobb inom Handel & service - Mer än butiksjobb

I Västerås finns både ett av Sveriges största IKEA-varuhus, ICA, COOP och Axfood, liksom flera tjänsteföretag med kopplingar till handeln. Det gör att du som läser en handelsutbildning i Västerås går en spännande framtid till mötes.

Anpassade studier i ett upparbetat kontaktnät

Vår placering i högskolan och nära stadens centrum ger oss oslagbara möjligheter att samarbeta med högskola och handelsaktörer. Tillsammans skapar vi kunskaper och erfarenheter för framtiden. Hos oss får du möjligheten att under ett läsår starta och driva eget företag med dina kamrater. Våra kunniga, erfarna lärare, vårt stora kontaktnät i Västerås näringsliv och din praktik ger dig goda kunskaper och kontakter inom handel. 

Plugga Handel - Dina jobbchanser är goda

Vårt mål är att du ska vara redo för att arbeta inom handeln efter avslutade studier, men vi erbjuder dig självklart möjligheten att få högskolebehörighet. Det gör att det finns stora möjligheter att göra karriär. Vi samarbetar med de stora dagligvarukedjorna Ica, Coop och Axfood men även med McDonalds och de etablerade detaljhandelsföretagen i Västerås tre starka köpcentrum.

Är du intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Försäljnings- och serviceprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Försäljnings- och serviceprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Försäljnings- och serviceprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Västerås. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
Mejladress: gymnasieantagningen@vasteras.se

CEH på Facebook

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Carlforsskas Ekonomi- och Handelsskola

Mälardalens största ekonomi- och handelsskola

Vi är Mälardalens största ekonomi- och handelsskola.  Vi har specialiserat oss inom detta utbildningsområde och har med stolthet och tradition levererat bra utbildning sedan 1953. Skolan erbjuder regionens bredaste och djupaste utbud av utbildningar inom ekonomi och handel. Här läser...


Läs mer om Carlforsskas Ekonomi- och Handelsskola och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Carlforsskas Ekonomi- och Handelsskola

Vasagatan 44
72187 Västerås

 Visa telefonnummer
skola.vasteras.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Försäljnings- och serviceprogrammet från Carlforsskas Ekonomi- och Handelsskola, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Carlforsskas Ekonomi- och Handelsskola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information