Försäljnings- och serviceprogrammet

Försäljnings- och serviceprogrammet, Försäljning och service

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
30 november, 2023 17:00
(+ Läs mer )
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
30 november, 2023 17:00
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Verkar försäljning, marknadsföring och företagande kul?

En bred och praktisk utbildning för dig som ser en framtida karriär inom handeln, event, service eller marknadsföring.

Umeå är en destination för shoppingturism och har många olika stora evenemang. Här finns goda karriärmöjligheter för dig som vill jobba inom handel, event, service eller marknadsföring.

Försäljnings- och serviceprogrammet ger dig praktiska kunskaper inom bland annat service, försäljning, marknadsföring och entreprenörskap. Du kommer att få jobba i många spännande ämnesövergripande projekt tillsammans med andra och dessutom får du göra minst 15 veckors praktik på en av alla de proffsiga butiker vi samarbetar med. Du får också chansen att göra praktik utomlands i årskurs 3.

Ett handelsprogram med framtiden i fokus

Handeln förändras i snabb takt och påverkas mycket av digitaliseringen, internationaliseringen och inte minst vikten av hållbar konsumtion. Hos oss får du därför utforska möjligheterna och utmaningarna på framtidens marknad och hur nya digitala verktyg förändrar handelsbranschens sätt att arbeta. Vi har ett väldigt nära samarbete med lokala butiker och företag och har därför en utbildning som är aktuell och uppdaterad och du får en utbildning som är anpassad efter det branschen faktiskt efterfrågar.

Entreprenörskap och UF

Kanske drömmer du om att starta ett eget företag efter gymnasiet? Under årskurs två får du chansen att förverkliga dina affärsidéer när du startar ett eget UF-företag ihop med ett par andra elever. Tillsammans kommer ni att ta fram er egen vara eller tjänst, marknadsföra den och hantera försäljningen och ekonomin. UF-året är väldigt utvecklande och du kommer att ha chans att delta på marknader och mässor och träffa andra UF-företagare från hela landet och dessutom kanske tjäna en slant!

Efter programmet

När du är klar hos oss är du redo för att starta ditt eget företag eller börja jobba inom handel- och servicebranschen som säljare, visual merchandiser eller inköpare. Eller varför inte som marknadsförare på en startup? Du kan också välja att läsa vidare inom området på universitet eller högskola. Då behöver du läsa 2800 poäng som ger dig en grundläggande högskolebehörighet. Läs mer om högskolebehörighet längre ned på sidan.

Är du intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet, Försäljning och service, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Umeå

Behörighet

För behörighet till Försäljnings- och serviceprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Försäljnings- och serviceprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Försäljnings- och serviceprogrammet, Försäljning och service

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Västerbottens län. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: 922 81 Vindeln
Telefon: 0933-140 00 
Mejladress: gymnasieantagningen@vindeln.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Umeå? Fyll i din uppgifter nedan.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
NTI Gymnasiet Umeå
Rådhusesplanaden 2C
903 28 Umeå

NTI Gymnasiet Umeå – IT-profilerade utbildningar

NTI Gymnasiet Umeå är gymnasiet för dig som vet att digital kompetens är viktigt oavsett vilka val du gör i framtiden. Hos oss får du en IT-profilerad utbildning med tillgång till den bästa tekniken. Med sin kompetens inom tech utmanar...

Läs mer om NTI Gymnasiet Umeå och visa alla program.

Sponsrad