Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Lantbruk: Maskinmekaniker

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Utbildningsinfo

Maskinmekaniker - Entreprenad

Är Du intresserad av att meka och att köra stora maskiner?

Maskinmekaniker/lantbruk entreprenad på Strömma Naturbrukscentrum innebär att du får en bred utbildning om hur maskiner fungerar och hur de används. Du lär dig grundligt att reparera och serva olika maskiner men också att använda dem i verkliga situationer. Du hamnar alltså i skolans verkstad och på skolans marker, men också under APL på verkstäder och på andra företag. Det handlar om traktorer, grävmaskiner, lastmaskiner mm.

Vi vet att det idag är brist både på verkstadsmekaniker och på maskinförare på entreprenadmaskiner. Kompetens inom båda områdena är en styrka när man senare kanske väljer ett av dessa. Beroende på hur du väljer kurser kan du skaffa behörighet så att du senare kan arbeta som mekaniker, maskinförare, lantmästare, agronom mm.

Goda möjligheter att få jobb
Det finns ett stort behov av välutbildad arbetskraft i näringen och därmed goda möjligheter för dig att få jobb direkt efter examen som maskinmekaniker eller med entreprenadmaskiner. Vårt breda kontaktnät i näringen ger dig goda möjligheter att skapa kontakter när du söker arbete.

Eget företagande
Utbildningen läggar en god grund även för eget företagande. Du går kurs i entreprenörskap och genomför UF (Ungt Företagande). Du kan skaffa F-skatt och utföra tjänster åt andra. Du kanske med tiden blir företagare med egna maskiner och verkstad.

Studera vidare
Du som vill läsa vidare på högskola eller universitet efter gymnasiet väljer de kurser som du behöver för vidare studier inom individuellt val t ex svenska och engelska. Lantmästarutbildningen vid Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) är ett exempel på högre studier inom näringen men dörren är förstås öppen även för andra utbildningar.

APL, arbetsplatsförlagt lärande, är en del av utbildningen.

APL-tiden uppgår till minst 15 veckor under de tre åren

Du som studerar till maskinmekaniker/lantbruk entreprenad kan göra din praktik på företag med olika inriktning. Du kan jobba med entreprenadföretag och maskinringen och du kan jobba på maskinfirmor med verkstadsarbete.

Praktiska övningar på Strömma
Det finns maskinhallar och verkstäder Strömma. Vi har traktorer och maskiner som Du får arbeta med. Dessa är av senaste modell genom att vi leasar och därmed ständigt byter när ny teknik kommer. Det finns stora arealer där du kan tillämpa dina kunskaper

Utlandspraktik
Missa inte möjligheten att göra några veckor av Din APL utomlands.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Lantbruk: Maskinmekaniker, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Sätila

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Lantbruk: Maskinmekaniker

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningsenheten Sjuhärad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Borås Stad, Utbildningskontoret 501 80 Borås
Telefon: 033-357770
Mejladress: gymnasieantagningen@boras.se

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet är ett yrkesprogram och ger en yrkesexamen.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Lantbruk: Maskinmekaniker så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Strömma Naturbrukscentrum
Strömma Naturbrukscentrum
51199 SÄTILA

Strömma Naturbrukscentrum

Vi är ett naturbruksgymnasium med riksintag för dig som är intresserad av djur, natur och teknik. På vår skola erbjuder vi flera olika utbildningar: Inriktning Lantbruk: maskin eller lantbruksdjur Inriktning Djurvård: djurvård, hund eller Djur Special Inriktning Hästhållning: hästskötare (ridning eller...

Läs mer om Strömma Naturbrukscentrum och visa alla program.

Sponsrad