Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Lantbruk: Djurskötare

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Läs till Djurskötare inom Lantbruk på Naturbruksprogrammet på Strömma Naturbrukscentrum

Är du intresserad av lantbruk och djurhållning? Då borde du studera Djurskötarinriktningen på Naturbruksprogrammet på Strömma Naturbrukscentrum i Sätila. Det är en bred utbildning där du får lära dig om hur man sköter djur, utfordrar dem, arbete kring deras hälsa och även praktisk kunskap om bland annat byggnader för djur och om olika rutiner och journaler.

Många inriktningar och möjligheter

På Djurskötarinriktningen läser du kurser såsom Marken och växternas biologi, Djuren i naturbruket och Fordon och Redskap som ger dig kunskap om de viktigaste och centrala delarna av lantbruksyrket. Du får även välja mellan tre olika utgångar på inriktningen: Djurskötare, Djurskötare med grundläggande högskolebehörighet, och Djurskötare med inriktning naturvetenskap. Den senare innebär att Du utökar din studiekurs för att läsa in fler kurser inom Fysik, Matematik och Kemi.

Lär dig genom praktiskt utförande

På skolan får du möjligheten att lära dig genom att arbeta med olika djurslag på Strömma Naturbrukscentrum. Du får till exempel arbeta med att utfordra djuren, sköta om dem och ta hand om de nyfödda djuren. Under studietiden har du minst 15 veckors praktik, och du får möjligheten att praktisera på olika gårdar med lantbruksdjur eller vara hos Hushållningssällskapet på Rådde. Där kan du t ex följa med avbytare, husdjurstekniker eller veterinärer. Du har även möjligheten att göra din praktik utomlands.

Vad händer efter examen?

Då det finns ett stort behov av arbetskraft inom branschen och näringen så har du goda möjligheter att få jobb som djurskötare efter examen, och genom skolans kontaktnät kan du skapa kontakter redan under utbildningen. Du kan även starta och driva eget företag, vilket du blir förberedd till genom att du får möjlighet att starta ett UF-företag under studietiden.

Om du läser till de kurser som behövs så kan du få högskolebehörighet, vilket öppnar upp möjligheten för att studera vidare på högskola eller universitet efter gymnasiet. Olika yrken som du kan sikta mot är bland annat djurskötare, lantbrukare, agronom, lantmästare, zoolog, veterinär eller biolog. 

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Lantbruk: Djurskötare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Sätila

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Lantbruk: Djurskötare

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningsenheten Sjuhärad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Borås Stad, Utbildningskontoret 501 80 Borås
Telefon: 033-357770
Mejladress: gymnasieantagningen@boras.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Lantbruk: Djurskötare så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Strömma Naturbrukscentrum
Strömma Naturbrukscentrum
51199 SÄTILA

Strömma Naturbrukscentrum

Vi är ett naturbruksgymnasium med riksintag för dig som är intresserad av djur, natur och teknik. På vår skola erbjuder vi flera olika utbildningar: Inriktning Lantbruk: maskin eller lantbruksdjur Inriktning Djurvård: djurvård, hund eller Djur Special Inriktning Hästhållning: hästskötare (ridning eller...

Läs mer om Strömma Naturbrukscentrum och visa alla program.

Sponsrad