Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Entreprenörskap

Sollefteå Gymnasium, i Sollefteå
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 142,5
(medelvärde: 216,7)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 142,5
(medelvärde: 216,7)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Entreprenörskap

För dig som drömmer om att arbeta med matupplevelser

Restaurang och livsmedelsprogrammet är rätt val för dig som tycker om matlagning och är intresseradav hur man producerar och hanterar livsmedel samt skapar en helhetsupplevelse för gästen.

Hos oss får du möjligheten att arbeta praktiskt med måltiden samt sätta gästen i fokus.
I restaurangbranschen arbetar du nära kunderna - vi lär dig bemötande, kommunikation och service. Oavsett om du är anställd eller driver eget företag är det
viktigt med kunskaper om Entreprenörskap och Företagande - kurser vi spetsat till utbildningen med!

Möt verkligeheten i Smaklöken

I skolans egna restaurang Smaklöken får du bland annat
utbildning i matlagning, servering och barteknik. Utbildningen ger dig också möjligheten att få allmän behörighet för vidare studier på universitet och högskola.
Du har minst 15 veckor APL (arbetsplatsförlagt lärande), där du knyter värdefulla branschkontakter.

En utbildning för framtiden

RL ger en bra grund att stå på och du har möjlighet att
jobba både lokalt men även globalt i framtiden. Vi har redan nu ett gott samarbete med olika verksamheter inom branschen med bra möjlighet till APL både i närområdet men också i storstäder. Hos oss kommer lära dig att våga satsa, vara kreativ och ta egna initiativ - vi lägger stor vikt på din personliga utveckling där både självkänsla och självförtroende skall få chans att växa.

Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Entreprenörskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Sollefteå

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Entreprenörskap

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Sollefteå. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Söderleden 9 881 35 Sollefteå
Telefon: 0620-68 24 67
Mejladress: carola.adolfsson@solleftea.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Entreprenörskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Sollefteå Gymnasium - en flexibel gymnasieskola med många kombinationer.

Här studerar cirka 750 elever på 11 olika program och många fler inriktningar. Alla kan få högskolebehörighet Oavsett vilket program du väljer så hjälper vi dig att få grundläggande högskolebehörighet även på yrkesinriktade program. Om du vill. Det gäller bara...

Läs mer om Sollefteå Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad