Visa gymnasium.se som: Mobil

Fordons- och transportprogrammet, Godshantering

Praktiska gymnasiet Borås
Programinformation
Borås
Antal elever: 2 (år 1)
Fordons- och transportprogrammet
  • Antagningspoäng: 82,5
    (medelvärde: 130) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2020-01-15
2020-04-15
Fordons- och transportprogrammet, Godshantering

Fordons- och transportprogrammet, Godshantering

Välj Fordons- och transportprogrammet i Borås. Jobba med godshantering!

Vill du jobba med händerna, datorer och teknik? Välj Fordons- och transportprogrammet vid Praktiska Gymnasiet i Borås! Fordons- och transportbranschen utvecklas hela tiden, vilket innebär att spännande utmaningar i arbetslivet väntar dig efter studenten. Välj inriktning Godshantering och bli lagerarbetare eller terminalarbetare!

I Fordons- och transportprogrammet lär du dig att vara serviceinriktad, att jobba med datorer, arbeta i fordonsverkstad och med händerna. Det är ett brett program som leder till roliga och varierande arbeten. Du får lära dig allt från tekniken i olika fordon till transporthantering och datahantering. Just datahantering blir allt mer viktigt i branschen, därför får du lära dig hur du på bästa sätt hanterar de olika datasystem som är viktiga för ditt framtida arbete.

Branschen du utbildas för kräver självständigt arbete. Därför menar Praktiska Gymnasiet i Borås att det är viktigt att du utvecklar din förmåga att själv lösa problem under utbildningens gång.

Välj inriktning Godshantering

Fordons- och transportprogrammet med inriktning Godshantering ger dig kunskaper om system för godshantering och logistik. Du lär dig hur du på bästa sätt kan frakta olika typer av paket och annat fysiskt gods. Du lär dig också att leda och kontrollera materialflöden. Exempel på kurser för inriktningen är Maskinell godshantering samt Lageradministration och terminallogistik. Direkt efter studenten kan du t.ex. ta jobb som lagerarbetare eller terminalarbetare.

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla program som erbjuds på Praktiska gymnasiet Borås ger dig möjlighet att bli högskolebehörig. Fordon- och transportprogrammet med inriktning Godshantering likaså. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Godshantering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Videoreportage

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Godshantering

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Borås söker du till programmet via Antagningsenheten Sjuhärad. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Borås Stad, Utbildningskontoret 501 80 Borås
Telefon: 033-357770
E-post: gymnasieantagningen@boras.se

Gymnasieexamen

Fordon och transport med inriktning Godshantering är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen. Möjlighet till högskolebehörighet finns inom ordinarie 2500 poäng.

Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Godshantering så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Borås

Praktiska gymnasiet Borås

Praktiska Gymnasiet Borås – Hälften skola, hälften praktik

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Borås och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Praktiska gymnasiet Borås

Praktiska gymnasiet Borås

Risängsgatan 4-6
50468 Borås

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Fordons- och transportprogrammet, Godshantering, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer