Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Vård och omsorg programmet, Undersköterska

Praktiska Gymnasiet Sjöstaden
Programinformation
Stockholm
Vård- och omsorgsprogrammet
Klassrum
(Läs mer) Öppet hus
2022-11-30
2023-01-25
2023-04-05
2023-05-10
Vård och omsorg programmet, undersköterska

Om utbildningen

Vård och Omsorg: Undersköterska

Inom Vård och omsorg arbetar vi alltid efter människors lika värde, mänsklig värdighet och livskvalitet.

Som undersköterska får du jobba med människor och ta hand om och stötta dem som behöver din hjälp. Du får en bred utbildning och kan välja vilken typ av arbetsplats du vill vara på. För dig som vill studera vidare inom vård och omsorg är detta en väldigt bra grund.

Under utbildningen får du lära dig praktiska metodövningar och teoretiska begrepp som du behöver kunna i arbetet som undersköterska. Du får arbeta med människor i olika åldrar och med olika hälsa. I din utbildning kombineras medicin, pedagogik, psykologi, sociologi och vårdvetenskap för att du ska få en helhetssyn av människan. Efter studenten är du utbildad undersköterska och kan arbeta med bland annat akutsjukvård, äldreomsorg, hälsopedagogik eller på en förlossningsavdelning.

Högskolebehörighet

Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet. Du behöver alltså inte välja till några kurser om du vill plugga vidare på högskola eller universitet. Däremot kan du välja bort högskolebehörigheten, om du istället vill fokusera på dina yrkeskurser.

Är du intresserad och vill veta mer om Vård och omsorg programmet, Undersköterska, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Praktik (APL)

Under din utbildning kommer du att göra praktik (APL) på ett riktigt företag. Du fåröva på och utveckla de moment du lärt dig i skolan men även testa på nya uppgifterför första gången. Din handledare och dina yrkeslärare på skolan ser till att du lärdig det senaste inom branschen. Genom din APL-plats får du ett brett kontaktnätmed värdefulla referenser.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Vård och omsorg programmet, Undersköterska

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Högskolebehörighet

Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet. Du behöver alltså inte välja till några kurser om du vill plugga vidare på högskola eller universitet. Däremot kan du välja bort högskolebehörigheten, om du istället vill fokusera på dina yrkeskurser. 

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård och omsorg programmet, Undersköterska så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska Gymnasiet Sjöstaden

Praktiska Gymnasiet Sjöstaden

Hösten 2023 slår vi upp dörrarna till vår nya, fina skola i Hammarby Sjöstad! Med moderna verkstäder och nyrenoverade lokaler kommer vi erbjuda dig gymnasieutbildningar i toppklass. Inför hösten 2023 slår vi ihop skolorna Praktiska Gymnasiet Bromma och Didaktus Liljeholmen...


Läs mer om Praktiska Gymnasiet Sjöstaden och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska Gymnasiet Sjöstaden

Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Vård och omsorg programmet, Undersköterska från Praktiska Gymnasiet Sjöstaden, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information