Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Vård- och omsorgsprogrammet, Vård & medicin

Drottning Blankas Gymnasieskola Norrköping
Programinformation
Norrköping
Antal elever: cirka 60 (.)
Vård- och omsorgsprogrammet
  • Antagningspoäng: 117,5
    (medelvärde: 190,5) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2020-11-10
2020-11-14
2021-01-19
2021-04-21

Film

Varför ska du söka till Drottning Blankas Gymnasieskola? Våra elever har svaret!

Om utbildningen

Vård- och omsorgsprogrammet med inriktning sjukvård, omsorg & säkerhet

Tänker du dig en framtid inom sjukvård? SOS – Sjukvård och omsorg passar dig som gillar att arbeta med människor. Hos oss får du en gedigen yrkesexamen av hög kvalitet med stora möjligheter att arbeta direkt inom vård och omsorg. Vi ger dig möjligheterna att i framtiden arbeta inom ambulans, räddningstjänst, undersköterska eller som sjuksköterska inom olika verksamheter. Programmet ger möjlighet till grundläggande högskolebehörighet för högskola eller universitet.

Utbildningen ger dig förmåga att fatta rätt beslut vid ingripande i vård-, räddnings- och behandlingssituationer. Under utbildningen varvas teori och praktik inom sjukvård och räddningstjänst. Under 15 veckors APL, arbetsplatsförlagt lärande, får du uppleva många olika intressanta yrkesområden. Detta ger dig stora möjligheter att skapa ett kontaktnät inom framtida yrkesområden.

Efter examen från programmet kan du arbeta direkt inom hälso- och sjukvård, äldreomsorg och med funktionshindrade. Vill du studera vidare till t.ex. sjuksköterska, sjukgymnast, brandman eller polis? Självklart erbjuder vi de kurser som ger dig behörighet för högskola och universitet.

Vi är en del av Vård och Omsorgscollage i Östergötland.

Om programmet

Vård- och omsorgsprogrammet är ett yrkesprogram.Efter utbildningen ska du ha kunskaper som gör det möjligt att arbeta inom olika hälso- och sjukvårdsyrken. Du läser kurser för att få insyn och kunskaper i till exempel omvårdnad, medicin, hälsa och hälsopedagogik. Hos Drottning Blankas Gymnasieskola finns tre olika profiler inom vård- och omsorgsprogrammet vilka ska ge dig en fördjupad kunskap inom ditt intresseområde.

Önskar du grundläggande högskolebehörighet finns det möjlighet att läsa dessa kurser inom ramen för programmet.

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, Vård & medicin, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet, Vård & medicin

Som boende i samma kommun som Drottning Blankas Gymnasieskola Norrköping söker du till programmet via Gymnasieantagnigen i Östra samverkansområdet, Norrköping. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gymnasieintagningen Östra samverkansområdet 601 81 Norrköping
Telefon: 011-150000
E-post: gymnasieintagningen@norrkoping.se

Reportage

Erik Montoya, alumn från DBGY

Erik Montoya gick på DBGY: "Alla kan lyckas!"

Läs mer Drottning Blankas Gymnasieskola

Läs intervjun med Erik Montoya, alumn från DBGY och yngst i Sverige att få bära de prestigefyllda guldnycklarna ”Les Clefs d’Or”.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, Vård & medicin så kommer skolan att kontakta dig.

Drottning Blankas Gymnasieskola Norrköping

Drottning Blankas Gymnasieskola i Norrköping

Välkommen till Drottning Blankas Gymnasieskola i Norrköping

På DBGY i Norrköping är lärarna engagerade och vill tillsammans med sina elever nå framgång. Skolan vill ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas både med dina studier och i arbetslivet.  Drottning Blankas Gymnasieskola i Norrköping är centralt belägen på...


Läs mer om Drottning Blankas Gymnasieskola Norrköping och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Drottning Blankas Gymnasieskola Norrköping

Norra Grytsgatan 3
602 33 Norrköping

 Visa telefonnummer
www.drottningblanka.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Vård- och omsorgsprogrammet, Vård & medicin från Drottning Blankas Gymnasieskola Norrköping, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Erik Montoya gick på DBGY: "Alla...

Läs intervjun med Erik Montoya, alumn från DBGY och yngst i Sverige att få bära de prestigefyllda guldnycklarna ”Les Clefs d’Or”.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: