Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Vård- och omsorgsprogrammet

Tingvallagymnasiet
Programinformation
Karlstad
Antal elever: cirka 100 (.)
Vård- och omsorgsprogrammet
  • Antagningspoäng: 87,5
    (medelvärde: 199,8) * statistik från 2021
Vård- och omsorgsprogrammet på Tingvallagymnasiet i Karlstad, Fotograf: Christine Holm

Om utbildningen

Vård och omsorg på Tingvallagymnasiet

Om du vill ha ett arbete där människan står i centrum så öppnar Vård- och omsorgsprogrammet många dörrar. Efter avslutad utbildning har du yrkeskompetens för att arbeta inom hälso-och sjukvård, äldre- och handikappomsorg. Du får lära dig hur vi människor fungerar och hur du tar hand om och hjälper människor i olika situationer.

Vård- och omsorgsprogrammet passar dig som tycker om att umgås med människor, samarbeta, ta ansvar för dig själv och andra samt siktar på att få ett yrke med mycket människokontakt.

Du lär dig mycket om hur vi människor fungerar och vilka behov vi kan ha av omvårdnad och omsorg. Du får även kunskap om hur kroppen är uppbyggd, om vanliga sjukdomar och hur de kan botas eller förebyggas. Särskilt viktigt är att du får ökade kunskaper om hur människor kan reagera då de är sjuka eller hamnar i en svår situation.

Du ska kunna se vårdtagarens hela livssituation och förstå hur det är att vara beroende av andra. Målet för all vård och omsorg är att hjälpa människor att på bästa sätt hjälpa sig själva.

Under utbildningen har du minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande, APL, som ger dig en inblick i ditt kommande yrkesliv. Inom vård och omsorg utgår arbetet från en människosyn som betonar människors lika värde, mänsklig värdighet och livskvalitet och välbefinnande. Detta är något som kommer att prägla din utbildning hos oss på vård- och omsorgsprogrammet.

Programmet har inga inriktningar, men du har möjlighet att specialisera dig inom ramen för våra programfördjupningspaket.

Utbildningen ger dig grundläggande alternativt utökad högskolebehörighet inom programmets 2 500 poäng.

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Med grundläggande eller särskild högskolebehörighet kan du läsa vidare till exempelvis:
• Sjuksköterska
• Polis
• Sjukgymnast
• Socionom
• Friskvårdskonsulent
• Dietist

För grundläggande högskolebehörighet läser du svenska 3 inom programfördjupningen och väljer engelska 6 och matematik 3 som Individuellt val.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Elevantagningen i Karlstad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieförvaltningen, Elevantagningen651 84 KARLSTAD
Telefon: 054-540 13 08
Mejladress: elevantagningen@karlstad.se

Certifiering

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege certifierar samverkan mellan arbetsliv och utbildning i vård och omsorg. Efter avslutad utbildning får du som elev ett diplom som visar att du gått en certifierad utbildning. Diplomet är en merit när du söker arbete.

Läs mer om Vård- och omsorgscollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Tingvallagymnasiet

Bredd av utbildningar

Tingvallagymnasiet i centrala Karlstad erbjuder gymnasieutbildningar för dig som vill arbeta inom handel, ekonomi, eller service- och upplevelseindustrin i framtiden. Eftersom skolan är ett certifierat servicecollege, är du som elev garanterad en utbildning av hög kvalitet, vilket ger dig de...


Läs mer om Tingvallagymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Tingvallagymnasiet

Karlbergsgatan 2 A
65224 Karlstad

 Visa telefonnummer
karlstad.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Vård- och omsorgsprogrammet från Tingvallagymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Tingvallagymnasiet
Öppet hus
Titta-på-dag
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information