Vård- och omsorgsprogrammet

Vård- och omsorgsprogrammet

Tingvallagymnasiet, i Karlstad
Antal elever
Antal elever: cirka 100 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 92,5
(medelvärde: 215,5)
Antal elever
Antal elever: cirka 100 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 92,5
(medelvärde: 215,5)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Vård- och omsorgsprogrammet på Tingvallagymnasiet i Karlstad, Fotograf: Christine Holm

Vård och omsorg på Tingvallagymnasiet

Om du vill jobba med människor öppnar Vård- och omsorgsprogrammet många dörrar. Efter utbildning kan du arbeta inom hälso-och sjukvård, psykiatri, äldre- omsorg eller funktionsstöd. Du får lära dig hur vi människor fungerar och hur du tar hand om och hjälper människor i olika situationer.

Utbildningen passar dig som gillar samarbete och vill ha ett socialt yrke. Du lär dig mycket om hur människor fungerar och deras behov av omvårdnad och omsorg.

Du får även kunskap om hur kroppen är uppbyggd, vanliga sjukdomar och hur de kan botas eller förebyggas. Du ska kunna se vård- och omsorgstagarens hela livssituation  och förstå hur det är att vara beroende av andra. Målet för all vård och omsorg är att hjälpa människor att på bästa sätt hjälpa sig själva.

Praktik

Under utbildningen har du minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande, APL, inom olika verksamheter. Arbetet grundar sig på alla människors lika värde, mänsklig värdighet, livskvalitet och välbefinnande och det präglar också din utbildning.

Högskolebehörighet

Utbildningen ger dig grundläggande alternativt utökad högskolebehörighet inom programmets 2 500 poäng.

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Elevantagningen i Karlstad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieförvaltningen, Elevantagningen651 84 KARLSTAD
Telefon: 054-540 13 08
Mejladress: elevantagningen@karlstad.se

Certifiering

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege certifierar samverkan mellan arbetsliv och utbildning i vård och omsorg. Efter avslutad utbildning får du som elev ett diplom som visar att du gått en certifierad utbildning. Diplomet är en merit när du söker arbete.

Läs mer om Vård- och omsorgscollege här!

Fortsatta studier

Med grundläggande eller särskild högskolebehörighet kan du läsa vidare till exempelvis:
• Sjuksköterska
• Polis
• Sjukgymnast
• Socionom
• Friskvårdskonsulent
• Dietist

För grundläggande högskolebehörighet läser du svenska 3 inom programfördjupningen och väljer engelska 6 och matematik 3 som Individuellt val.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Tingvallagymnasiet
Karlbergsgatan 2 A
65224 Karlstad

Tingvallagymnasiet är Karlstads äldsta skola – men mycket har hänt sedan vi grundades. Vi har bevarat våra vackra anrika lokaler, men här ryms idag även toppmoderna utbildningar, företagsamhet, entreprenörskap, internationella relationer och nära samarbeten med företag och näringsliv. Vår skola...

Läs mer om Tingvallagymnasiet och visa alla program.

Sponsrad