Visa gymnasium.se som: Mobil

Vård- och omsorgsprogrammet

Orust Gymnasieskola
Programinformation
Orust
Vård- och omsorgsprogrammet

Utbildningsinfo

Vård- och omsorgsprogrammet - en social och givande utbildning

Vill du arbeta med människor i alla olika åldrar? Och få en större förståelse för hälsa, både psykiskt och fysiskt? Då kan Vård- och omsorgsprogrammet på Orust Gymnasieskola passa dig! Det är ett yrkesprogram där du även kan läsa in grundläggande högskolebehörighet, genom att utöka utbildningen med 100 poäng.

Alla kurser som programmet erbjuder går att läsa som schemalagd klassundervisning eller på heldistans. Utbildningen ger dig möjlighet att ta eget ansvar för ditt lärande och ge dig kompetens som du sedan kan ta med dig ut i arbetslivet. Utbildningen är upplagd så att du ska kunna läsa självständigt och sedan använda dina kunskaper under utbildningen, både i kurserna och under praktiken.

Praktik och möjlighet för sommarjobb

Efter årskurs 2 finns det goda förutsättningar för sommarjobb i kommunen där du kan få använda kunskaperna du har lärt dig under de första två åren. Utbildningen erbjuder även praktik under minst 15 veckor där du får hjälp av bra och stöttande handledare. Att arbeta med människor i behov av stöd och hjälp ger dig förutsättningar för att kunna arbeta som en professionell medmänniska.

Goda chanser till arbete

Det finns goda chanser till arbete efter utbildningen och möjligheter till arbete inom olika vård- och omsorgsyrken, då utbildningen ger dig en bred kompetens. Du kan bland annat arbeta på sjukhus, vårdcentral eller inom hemtjänst, som undersköterska, elevassistent eller personlig assistent efter utbildningen.

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Som boende i samma kommun som Orust Gymnasieskola söker du till programmet via Antagningskansliet i Uddevalla. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gymnasiekontoret 451 81 UDDEVALLA
Telefon: 0522-696000 
E-post: antagning@uddevalla.se

Gymnasieexamen

Yrkesförberedande utbildning med möjligheter till högskoleförberedande om du läser till 100 poäng. 

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Orust Gymnasieskola

Orust-gymnasieskola

Orust Gymnasieskola

Orust Gymnasieskola är en liten och trivsam skola där gemenskapen prioriteras högt och alla elever blir sedda. Skolan ligger i Henån, på Orust-ön och erbjuder fem olika program. Om din förälder/vårdnadshavare pratar ett annat språk än svenska har du möjlighet...


Läs mer om Orust Gymnasieskola och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Orust Gymnasieskola

Skolvägen 1
473 32 Henån

 Visa telefonnummer
www.orust.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Vård- och omsorgsprogrammet, fyll i följande uppgifter: