Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Hästhållning

Nuntorpsgymnasiet, i Brålanda
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 135,0
(medelvärde: 200,0)
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 135,0
(medelvärde: 200,0)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Naturbruksprogrammet, Lantbruk, Profil Häst

På Nuntorpsgymnasiet satsar vi på att ge alla våra elever en bred bas att stå på inom lantbrukssektorn.

På naturbruksprogrammet hos oss läser alla Lantbruksinriktning, men med olika profiler. Första året läser du alla kurser tillsammans med resten av din klass. Då fr du bekanta dig med grunderna inom maskin, växtodling och djur.

Inför årskurs 2 gör du ett första profilval – Lantbruk eller Lantbruk med hästprofil. Samtidigt kan du, om du önskar, välja bort de kurser som ger dig grundläggande högskolebehörighet (Svenska 2 och 3 samt Engelska 6). Du kan även välja att lägga tillkursen Ma2a för utökad högskolebehörighet.

Oavsett vilken profil du väljer kan vi garantera dig en gedigen utbildning, där vår nära samverkan med branschen ger dig praktisk erfarenhet av de yrkesområden som intresserar dig!

På Lantbruk – Hästprofilen finns möjlighet att avsluta utbildningen med att gå upp för Hästskötarexamen, en kompetens som är mycket eftertraktad i hästbranschen.

Öppnar dörrar till branschen

Naturbruksprogrammet med inriktning lantbruk med hästprofil öppnar många framtida dörrar för dig som har ett brinnande hästintresse! Kombinationen av kurser med stor andel lantbrukskurser ger dig en bredd i din utbildning som är användbar om du vill kunna söka jobb eller vidareutbildningar såväl inom lantbruk- som hästområdet.

APL

Under din utbildning gör du totalt 18 veckor APL – Arbetsplatsförlagt lärande. Genom APL får du möjlighet att komma ut i yrkeslivet och praktisera de kunskaper och förmågor du lärt dig på skolan, samtidigt som du inhämtar nya lärdomar. Vi hjälper dig vid behov att knyta kontakt med möjliga APL-platser.

Efter utbildningen

Exempel på möjliga yrken: T ex Hästskötare (tävlingsstall, ridskolor, stuterier eller hos arrangörer av turridningar m.m) eller egenföretagare. Eftersom du dessutom har en gedigen utbildning inom lantbruk kan du även få arbete t ex som djurskötare i en mjölkproduktion eller ett grisstall m.m.

Exempel på möjliga vidareutbildningar: Hippolog, hovslagare, equiterapeut m.m.

Efter examen:

• Hästskötare
tävlingsstall
ridskola
stuteri
• Högskolebehörighet

Läs vidare till:

• Hippolog
• Hovslagare
• Ridlärare
• Equiterapeut

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Hästhållning

Du söker programmet via antagningskansliet Antagning Fyrbodal. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
Mejladress: antagning@fyrbodal.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Studera naturbruk Nuntorpsgymnasiet – i hjärtat av Dalsland!

Nuntorpsgymnasiet är ett naturbruksgymnasium där du som elev kan kombinera ditt intresse för de gröna näringarna ihop med gymnasiestudier. Vi är en fristående skola som drivs av Naturbruk i Väst AB. Skolans vision är att bedriva en kvalificerad utbildning som...

Läs mer om Nuntorpsgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad