Studera naturbruk Nuntorpsgymnasiet - i hjärtat av Dalsland!

Dinglegymnasiet AB öppnar hösten 2019 upp Nuntorpsgymnasiet. Visionen är att utbildningen skall vara kvalificerad och möta dagens krav inom lantbruk och häst.

Det finns två stycken programinriktningar att välja mellan på Nuntorpsgymnasiet:

• Naturbruksprogrammet med inriktning naturbruk, profil häst
  • Naturbruksprogrammet med inriktning naturbruk

Det finns även ett till program som heter Skog, mark och natur som går att studera på deras gymnasiesärskola. Läs mer om det här.

Nära till arbetslivet

Nuntorpsgymnsiet vill att deras elever skall få en fot in i arbetslivet direkt efter studenten - just därför finns ett stort kontaktnät i branschen. Eftersom ägarna driver företag inom de gröna näringarna så vet de exakt vilka krav som ställs. På så sätt erbjuder Nuntorpsgymnasiet det ultimata kursutbudet som uppfyller dessa krav. Tanken är att du som elev skall ha en stark grund att stå på efter avslutad gymnasieutbildning - oavsett om du vill studera vidare eller arbeta direkt. Du och din utbildning är viktigast för Nuntorpsgymnasiet!

Grönt Kluster

Grönt Kluster är en av Nuntorps samarbetspartner vars vision är hållbar utveckling och innovation. Detta är viktigt för att kunna knyta an till branschen/yrkeslivet och som elev utbildas i nära samverkan mellan naturbrukets näringar.

Verksamheter som finns på Nuntorp:
- Hushållningssällskapet
- Andrésen maskin
- Swedish Agro Machinery.
- Lena och Niclas Stang mjölkproduktion
- Västergårdens Lantbruk

Korna har flyttat in på Nuntorp!

Lantmästaren Lena och driftledaren Niclas driver gården Södra Kärr med mjölkproduktion med hela 200 mjölkkor i en nybyggd ladugård. Det finns även en växtodling som är inriktad på foderproduktion.

"Anledningarna till att vi startar mjölkproduktion på Nuntorp är många. Vi ser utbildning som en grund för lantbrukets utveckling och vill gärna vara med och påverka utbildningen"

Efter utbildningen

Det har under den senaste tiden förts dialoger mellan företagare och företrädare inom de gröna näringarna i Dalsland. Detta innebär att det finns en stark efterfrågan och behov av utbildad personal i framtiden. Efter en examen på Nuntorp så kommer du som elev ha rätt kompetens för de gröna näringarna. Alla gymnasieutbildningar på Nuntorpsgymnasiet ger även högskolebehörighet.

Är du intresserad och vill veta mer om Nuntorpsgymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Nuntorpsgymnasiet

Yrkesprogram
Naturbruksprogrammet Ort Recensioner
Naturbruksprogrammet, Lantbruk Brålanda
Naturbruksprogrammet, Lantbruk, Profil Häst Brålanda

Visa alla

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Nuntorpsgymnasiet.

Nuntorpsgymnasiet

www.dinglegymnasiet.se

För att beställa information från Nuntorpsgymnasiet, fyll i följande uppgifter:

Det finns inga recensioner än.