Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kock

Hvilangymnasiet, i Åkarp
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
2 maj, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 122,5
(medelvärde: 158,3)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
2 maj, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 122,5
(medelvärde: 158,3)

Om utbildningen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kock

Kock

Programmet är en klassisk kockutbildning där du får lära dig yrket av skickliga och erfarna köksmästare.

Här får du lära dig i både teori och praktik hur man lagar från grunden, som ”fine dining”, lära sig råvarornas betydelse samt måltidskomposition. Du får testa allt från såser till bakelser och hantering av kött samt grönsaker.

I skolans eget undervisningskök kommer du att utveckla både dina sinnen men också din kreativitet, såväl som under praktikperioden. Unikt för vår utbildning är att du kan följa råvaror från odling till tallrik då vi har växthus och friland på skolans område, men också vårat fantastiska samarbete mellan restaurangen på skolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kock, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Åkarp

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kock

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: Storgatan 20, Postadress: Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Malmö stad, 205 80 Malmö
Telefon: 040-34 33 90 
Mejladress: antag@malmo.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kock så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Hvilangymnasiet
Kabbarpsvägen 126
232 52 Åkarp

Välkommen till Hvilangymnasiet

På Hvilangymnasiet i Kabbarp kan du gå ett av våra yrkesförberedande program! Välj mellan Naturbruksprogrammet, Hantverksprogrammet och Restaurang och livsmedelsprogrammet. På Hvilangymnasiet är det viktigt med en hållbar skolgång där du som elev står i fokus – visionen är att...

Läs mer om Hvilangymnasiet och visa alla program.

Sponsrad