Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Naturbruksprogrammet, Djur: Djursjukvård/smådjur

Helsingborgs Ridgymnasium
Programinformation
Helsingborg
Naturbruksprogrammet

Om utbildningen

Plugga djursjukvård/smådjur

Läs Djursjukvård – Sällskapsdjur på Helsingborgs Ridgymnasium

Denna utbildning är designad för dig som vill arbeta med djursjukvård och har ett intresse för sällskapsdjur. Tillsammans med Regiondjursjukhuset Evidensia i Helsingborg har skolan utvecklat inriktningen mot djursjukvård – sällskapsdjur, där 80 % handlar om hund och katt. Den här lite nyare utbildningen utvecklades efter goda erfarenheter med utbildningen inom hästsjukvård som varit så framgångsrik under en lång tid.

Klinikutbildning på flera avdelningar

Under alla dina tre gymnasieår kommer du att få göra din klinikutbildning på flera områden. De områden som ingår är; vårdavdelning, poliklinik samt operation. Redan i årskurs 1 introduceras du på de olika klinikerna.

Evidensia Helsingborg – ett av landets största djursjukhus

Skolans samarbetspartner Evidensia i Helsingborg är ett av landets tre riktiga akutdjursjukhus med operationer och akutintag dygnet runt.

En utbildning – tre examina

Utbildningen är baserad på Naturbruksprogrammet som ger dig en yrkesexamen inom djurens- hälso- och sjukvård. Alla inriktningar på skolan ger dig dessutom grundläggande behörighet till högskolestudier efter gymnasiet. Den tredje examen du kan ta är Jordbruksverkets D9 examen som ger utökad befogenhet att utföra mer avancerade arbetsuppgifter.  Med den här examen får du t.ex. sätta dropp, ge injektioner och ta blodprov. Naturligtvis blir du mycket attraktiv på arbetsmarknaden inom detta yrke.

Veterinär eller läkare?

Vill du bli veterinär eller läkare? Du kan du kombinera Djursjukvård Häst med skolans NA- block och bli direkt behörig (Områdesbehörighet A13 ) till de studier som krävs för dessa yrken, i Sverige och utomlands.

Efter studenten

Du kan välja om du vill gå direkt ut i arbete eftersom branschen söker utbildad arbetskraft. Arbetsmarknaden för detta bristyrke är mycket bra, branschen växer och det är stor brist på utbildad personal. Vill du hellre läsa vidare har du grundläggande behörighet till högskola och dessutom behörighet till alla, Sveriges lantbruks Universitets (SLU:s) kandidatutbildningar. Med NA blocket kan du även läsa till läkare eller veterinär.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur: Djursjukvård/smådjur, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djur: Djursjukvård/smådjur

Som boende i samma kommun som Helsingborgs Ridgymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Helsingborg. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen 251 89 HELSINGBORG
Telefon: 042-104700
E-post: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Reportage

Yrkesutgång: Tävlingsinriktning

Tävlingsinriktning på Helsingborgs Ridgymnasium

Läs mer Helsingborgs Ridgymnasium

Nellie och Vilma berättar strax innan studenten hur deras tid på Helsingborgsridgymnasium har varit. Både Nellie och Vilma har haft tävlingsinriktning som sin yrkesutgång. 


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur: Djursjukvård/smådjur så kommer skolan att kontakta dig.

Helsingborgs Ridgymnasium

Helsingborgs Ridgymnasium

På skolan varvas teori med praktik för bästa resultat. Det unika läget på Helsingborgs Ridanläggning ger stora möjligheter till att växla mellan vanliga skolämnen och hästkurser. På HBRG ingår både yrkesexamen och högskoleförberedande behörighet GRB. Till skolan dagspendlar elever från...


Läs mer om Helsingborgs Ridgymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Helsingborgs Ridgymnasium

Depågatan 128
25464 Helsingborg

 Visa telefonnummer
www.ridgymnasiet.nu

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Djur: Djursjukvård/smådjur från Helsingborgs Ridgymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Helsingborgs ridgymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Tävlingsinriktning på Helsingbor...

Nellie och Vilma berättar strax innan studenten hur deras tid på Helsingborgsridgymnasium har varit. Både Nellie och Vilma har haft tävlingsinriktning som sin yrkesutgång. 

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: