Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

Fredrika Bremergymnasiet
Programinformation
Haninge, Stockholm
Antal elever: 107 (år 1)
Teknikprogrammet
  • Antagningspoäng: 230,6
    (Lägsta: 152,5) * statistik från 2017

Utbildningsinfo

Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som ger dig god teoretisk grund och stora valmöjligheter till vidare studier. Det är programmet för dig som tycker om matematik och fysik och är teknikintresserad. Vi erbjuder inriktningarna Design, Informations- och medieteknik,  Teknikvetenskap och Samhällsbyggnad och miljö. Oavsett vilken inriktning du väljer har du möjlighet att, genom de tillval du gör, få särskild behörighet till bland annat civilingenjörsutbildningarna på landets tekniska högskolor.

Design & produktutveckling 

Det här är inriktningen för dig som är intresserad av produkters design, konstruktion och funktion. Inriktningen design på teknikprogrammet ger dig verktygen att omvandla dina idéer till färdiga produkter inom en rad spännande områden. Hos oss lär du dig att designa, konstruera och presentera förslag och prototyper både digitalt i 3D och för hand. Vi arbetar utifrån ett funktionellt, estetiskt, ekonomiskt, socialt och hållbart perspektiv.

Efter gymnasiet kan du läsa vidare på någon av landets design-, ingenjörs-, arkitekt-, miljö- eller samhällsbyggnadstekniska utbildningar, men har samtidigt en bra och bred grund för fortsatta studier vid universitet eller högskola.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Fredrika Bremergymnasiet presenterar Teknikprogrammet!

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

Som boende i samma kommun som Fredrika Bremergymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling så kommer skolan att kontakta dig.

Fredrika Bremergymnasiet

Fredrika Bremer Gymnasiet

Fredrika Bremergymnasiet - Här förbereds du för morgondagens samhälle

Fredrika Bremer gymnasiet är en öppen och välkomnande skola med bra sammanhållning. Med många program och engagerade lärare är möjligheterna många. Fredrika Bremergymnasiet har två skolresturanger och caféer där du kan umgås med dina klasskompisar.  Skolan är döpt efter författaren...


Läs mer om Fredrika Bremergymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Fredrika Bremergymnasiet

Dalarövägen 64
136 46 Haninge

 Visa telefonnummer
www.fredrika.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling, fyll i följande uppgifter: