Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Försäljnings- och serviceprogrammet

Fredrika Bremergymnasiet
Programinformation
Haninge, Stockholm
Försäljnings- och serviceprogrammet
 Handels- och administrationsprogrammet

Om utbildningen

Försäljnings- och serviceprogrammet på Fredrika Bremergymnasiet

Försäljning och Serviceprogrammet (fd Handels- och administrationsprogrammet) är ett yrkesprogram för dig som vill arbeta med försäljning, företagande eller marknadsföring. Oavsett om du går din egen väg inom entreprenörskapets värld, eller vidare till en anställning så kommer utbildningen ge dig goda kunskaper – och bra kontaktytor inom branschen.

Fokusområden:

  • Försäljning
  • Ledarskap
  • Marknadsföring
  • Entreprenörskap

Våra inriktningar och profiler

Företagande och försäljning

Inom profilen Företagande och försäljning får du möjlighet att fördjupa dig i att driva eget företag och utveckla dina kunskaper inom försäljning. I årskurs 3 kommer du att starta upp ett eget företag där du får möjlighet att testa dina ideer och kunskaper i verkligheten dig miljöer - identifiera potentiella kunder och bygga upp ett varumärke. Du gör din APL inom handeln, där du får träna på att möta kunder och utveckla dina förmågor inom försäljning och företagande.

Butikskommunikation och försäljning

Inom profilen butikskommunikation och försäljning får du möjlighet att fördjupa dig inom utställningsdesign och hur man skapar bra visuella miljöer för butiker och mässor. I årskurs 3 kommer du att starta upp ett eget företag där du får möjlighet att testa dina ideer och kunskaper i verkligheten dig miljöer - skapa en monter på UF-mässan och bygga upp ett varumärke. Du gör din APL inom handeln, där du får träna på att skapa visuella miljöer i butiker och på mässor.

Efter gymnasiet

Det finns många möjligheter efter examen från Försäljning- och serviceprogrammet. Om du inte går ut direkt i jobb som säljare, visual merchandiser eller inköpare så är du väl förberedd för vidare studier till mäklare, resesäljare eller ett serviceyrke som flygvärdinna.

Är du intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Behörighet

För behörighet till Försäljnings- och serviceprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Försäljnings- och serviceprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Försäljnings- och serviceprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Fredrika Bremergymnasiet

Fredrika Bremergymnasiet - Här förbereds du för morgondagens samhälle

Fredrika Bremer gymnasiet är en öppen och välkomnande skola med bra sammanhållning. Med många program och engagerade lärare är möjligheterna många. Fredrika Bremergymnasiet har två skolresturanger och caféer där du kan umgås med dina klasskompisar.  Skolan är döpt efter författaren...


Läs mer om Fredrika Bremergymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Fredrika Bremergymnasiet

Dalarövägen 64
136 46 Haninge

 Visa telefonnummer
www.fredrika.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Försäljnings- och serviceprogrammet från Fredrika Bremergymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Fredrika Bremergymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information