Visa gymnasium.se som: Mobil

Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Fredrika Bremergymnasiet
Programinformation
Haninge, Stockholm
Antal elever: cirka 180 (.)
Fordons- och transportprogrammet
  • Antagningspoäng: 160,0
    (medelvärde: 202,6) * statistik från 2020

Film

Lär dig mer om Fordons- och transportprogrammet på Fredrika Bremergymnasiet! Här erbjuds inriktningarna Personbil, Transport, Lastbil & mobila maskiner samt Karosseri & lackering.

Två tjejer från fordons- och transportprogrammet som reparerar en bil

Om utbildningen

Fordons- och transportprogrammet på Fredrika Bremergymnasiet, inriktning Personbil

Fordons- och transportprogrammet (FT) vänder sig till dig som vill arbeta med både huvud och händer, med service och människor, med teknik och problemlösning och både självständigt och tillsammans med andra.

På Fredrika Bremergymnasiet erbjuds inriktningarna:

  • karosseri och lackering
  • lastbil och mobila maskiner (lärlingsutbildning)
  • personbil
  • transport

Skolan för dig som vill utvecklas

Fordons- och transportprogrammet riktar sig främst till dig som vill arbeta och utvecklas i en bransch som befinner sig i en snabb och teknisk utveckling där service och möten med människor är en viktig del. Med din ambition och programmets lärare kan skolan tillsammans med sina branschkontakter ge dig förutsättningarna för ett intressant yrkesliv och fortsatt personlig utveckling.

Skolan ser alla ämnen som lika viktiga för att du ska lyckas med din utbildning. Utbildningen innehåller både praktiska och teoretiska moment i alla ämnen.

Anställning efter examen

Med ditt slutbetyg från Fordons- och transportprogrammet och branschkontakterna du fått genom din praktik har du ett utmärkt läge för anställning eller fortsatta studier. Du kan till exempel arbeta med reparationer och service av personbilar, lastbilar och maskiner eller karosseri- och lackarbeten. 

Inriktning Personbil

Inriktningen Personbil ska ge kunskaper inom diagnostik, reparation och service av lätta fordon. Inriktningen kan leda till arbete som personbilsmekaniker.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil så kommer skolan att kontakta dig.

Fredrika Bremergymnasiet

Fredrika Bremergymnasiet - Här förbereds du för morgondagens samhälle

Fredrika Bremer gymnasiet är en öppen och välkomnande skola med bra sammanhållning. Med många program och engagerade lärare är möjligheterna många. Fredrika Bremergymnasiet har två skolresturanger och caféer där du kan umgås med dina klasskompisar.  Skolan är döpt efter författaren...


Läs mer om Fredrika Bremergymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Fredrika Bremergymnasiet

Dalarövägen 64
136 46 Haninge

 Visa telefonnummer
www.fredrika.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Personbil från Fredrika Bremergymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Fredrika Bremergymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information