Visa gymnasium.se som: Mobil

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Fredrika Bremergymnasiet
Programinformation
Haninge, Stockholm
Antal elever: cirka 140 (.)
Barn- och fritidsprogrammet
  • Antagningspoäng: 137,5
    (medelvärde: 198,6) * statistik från 2019/20

Film

På Barn- och fritidsprogrammet hos Fredrika Bremergymnasiet lär du dig grunderna för att arbeta med både barn och vuxna!

Om utbildningen

Fredrika Bremergymnasiet, Barn och Fritid

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Att arbeta med människor kräver förmåga att lösa problem, att tänka kreativt och att kunna kommunicera och samarbeta. Sök till Barn- och fritidsprogrammet om du vill arbeta med att stötta och utveckla människor, att skapa förutsättningar för barn, unga och vuxna att må bra och lära sig. Vi erbjuder inriktningarna Fritid och hälsa och Pedagogik.

Sex veckor praktik

Genom studier på skolan och praktik på arbetsplatser kommer du att utveckla de kunskaper som behövs för att jobba med människor inom till exempel friskvårdsbranschen, skolan eller daglig verksamhet. Du är ute på praktik ungefär sex veckor per läsår oavsett inriktning.

Den pedagogiska inriktningen är för dig som vill jobba nära människor. Här får du lära dig om barns och ungas utveckling, lärande, behov och rättigheter. Vi studerar också olika pedagogiska inriktningar och verksamheter. Arbetsplatsförlagt lärande (praktik) ingår.

Efter din utbildning hos oss har du en yrkesexamina som barnskötare och är dessutom väl förberedd för att arbeta som personlig assistent, assistent inom boende och daglig verksamhet eller elevassistent.

Inom Barn- och fritidsprogrammet ges du möjlighet att läsa kurser som ger dig behörighet till högskolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

Fredrika Bremergymnasiet

Fredrika Bremer Gymnasiet

Fredrika Bremergymnasiet - Här förbereds du för morgondagens samhälle

Fredrika Bremer gymnasiet är en öppen och välkomnande skola med bra sammanhållning. Med många program och engagerade lärare är möjligheterna många. Fredrika Bremergymnasiet har två skolresturanger och caféer där du kan umgås med dina klasskompisar.  Skolan är döpt efter författaren...


Läs mer om Fredrika Bremergymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Fredrika Bremergymnasiet

Dalarövägen 64
136 46 Haninge

 Visa telefonnummer
www.fredrika.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete från Fredrika Bremergymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Fredrika Bremergymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: