Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Folkuniversitetets gymnasium i Uddevalla
Programinformation
Ort: Uddevalla
Utbildningstyp: Samhällsvetenskapsprogrammet

Utbildningsinfo

Plugga sam i Uddevalla!

Samhällsvetenskapsprogrammet - Samhäll

Genom att sätta dig in i Sveriges och andra länders kultur, historia och politik samtidigt som du stärker dina språkkunskaper lägger du grunden för att studera vidare och jobba med det du vill. Var som helst i världen.

Vad? 

På samhällsprogrammet med inriktning samhällsvetenskap handlar mycket om varför samhällen utvecklas som de gör – både lokalt och globalt. Vi diskuterar politik, hållbarhet, media och historia och ger oss samtidigt ut i verkligheten så mycket vi kan genom samarbeten med bland annat Högskolan Väst, Trollhättans Radio, Trollhättans Stad och lokala företag.

Hur?

Första året innehåller gemensamma kurser i svenska, engelska, matematik, psykologi och filosofi. I tvåan bestämmer du själv om du vill fokusera på samhällsvetenskap eller beteendevetenskap de två sista läsåren. Med samhällsvetenskaplig inriktning läser du mer geografi, religion, historia och samhällskunskap. Samtidigt har hela klassen gemensamma fördjupningskurser i bland annat matematik, engelska och svenska. Vi besöker en europeisk storstad och vårt FN-rollspel på hemmaplan är ytterligare ett sätt att öka dina kunskaper om världen vi lever i.

Varför? 

Med den här utbildningen får du en bred teoretisk kunskapsbas som ger många framtida valmöjligheter, både när det gäller fortsatta studier och jobb. Journalist eller olika roller inom samhällsutveckling är bara två av många tänkbara yrkesinriktningar. Tar du det internationellt erkända Cambridgecertifikatet har du ytterligare ett trumfkort på handen inför framtiden.

GYMNASIEGEMENSAMMA ÄMNEN

Svenska, matematik, engelska, samhällskunskap, religionskunskap, naturkunskap, historia, idrott & hälsa

+ SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA PROGRAMMET

Hållbart samhälle, individuella val, filosofi, moderna språk, psykologi, internationell fördjupning

++ SAMHÄLL

Geografi, religion, historia, samhällskunskap

Behörighet

För att bli behörig till samhällsvetenskapsprogrammet måste du ha godkända betyg i engelska, matematik, svenska eller svenska som andraspråk, geografi, samhällskunskap, religion, historia och fem ämnen till från grundskolan.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Som boende i samma kommun som Folkuniversitetets gymnasium i Uddevalla söker du till programmet via Antagningskansliet i Uddevalla. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gymnasiekontoret 451 81 UDDEVALLA
Telefon: 0522-696000 
E-post: antagning@uddevalla.se

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram. 

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Folkuniversitetets gymnasium i Uddevalla

Folkuniversitetets gymnasium i Uddevalla

Gör skillnad för världen redan i skolan. Mitt i stan öppnar Folkuniversitetets gymnasium i Uddevalla dörren till världens möjligheter. Kanske drivs du av nyfikenhet på världen eller en vilja att vara med och påverka de globala utvecklingsfrågorna. Oavsett vilket kan...


Läs mer om Folkuniversitetets gymnasium i Uddevalla och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Folkuniversitetets gymnasium i Uddevalla

Uddevalla

 Visa telefonnummer
varldensmojligheter.nu

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, fyll i följande uppgifter: