Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Djur: Djursjukvård

Berga naturbruksgymnasium
Programinformation
Stockholm
Naturbruksprogrammet
Antagningspoäng: Se intagningspoäng här

Utbildningsinfo

Djursjukvård på Berga

Djursjukvårdsutbildning på Berga naturbruksgymnasium

Bergas djursjukvårdsutbildning är det rätta valet för dig som har ett stort intresse för djur, och framförallt för hästar.  Skolans djuranläggningar ligger nästan vägg i vägg med klassrummen så du får en bra koppling mellan teori och praktik i vardagen. Under dina tre år på gymnasiet får du bland annat lära dig om sjukdomslära, fysiologi, friskvård, anatomi och vård av sjuka djur. Utbildningen på Berga är profilerad mot hästar, men genom att välja sällskapsdjur som individuellt val får du även kunskaper om kaniner, fåglar, fiskar och ormar. Du får möjlighet att ta del av följande:

  • Utbildning i samarbete med hästsjukhuset Evidensia i Stav
  • minst 15 veckors praktik under din utbildning
  • Möjlighet att göra praktik utomlands
  • Kurs D9 som är en grundläggande kurs i läkemedelshantering
  • Bergas egna sällskapsdjur, däribland kaniner, fåglar och ormar
  • Möjlighet att inackordera din egen häst på skolan

Utbildningen har ett samarbete med hästsjukhuset Evidensia. Det gör att du kommer få lära dig och få erfarenhet av de vanligaste arbetsmomenten på ett hästsjukhus.

Framtidsmöjligheter

Utbildningen inom djursjukvård passar bra för dig som har planer på att vidareutbilda dig till djursjukskötare eller som vill arbeta med djur efter att du har avslutat utbildningen. Alla elever på djurvårdsinriktningen läser kurserna svenska 2 och matematik 2. Dessa kurser tillsammans med två utökade kurser, svenska 3 och engelska 6, ger dig grundläggande behörighet till högskolan.

Vill du bli veterinär i framtiden måste du först, för att bli behörig till SLU, läsa ett naturvetenskapligt basår.

Minst 15 veckors praktik (APL)

Djursjukvårdsutbildningen på Berga är praktisk och yrkesförberedande. Det gör att praktiken, som också kallas APL (arbetsplatsförlagt lärande), blir viktig. Under dina tre gymnasieår ska minst femton veckor bestå av praktik både på och utanför skolan. Under praktiken ska du träna på att utföra det du har lärt dig inom djursjukvårdsområdet.

I första skedet är du på skolans område. På så sätt blir du trygg med alla de arbetsuppgifter som ska utföras. Efter det kommer du att få möjlighet att besöka praktikplatser ute i landet.

När du har gjort din praktik är tanken att du ska kunna omsätta dina kunskaper i ditt gymnasiearbete. I ditt gymnasiearbete ska du självständigt kunna planera, utföra och utvärdera ditt arbete på en arbetsplats som skolans personal besöker.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djur: Djursjukvård

Som boende i samma kommun som Berga naturbruksgymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Yrkesexamen. Möjlighet att bli högskolebehörig.

Reportage

Berga Naturbruksgymnasium

Burak, Emelie och Fanny pluggar på Berga Naturbruksgymnasium

Klicka här för att läsa hela reportaget Berga naturbruksgymnasium

Burak läser Lantbruk, Emelie läser på Hästinriktningen och Fanny på Hästinriktningen med profil mot Djursjukvård, och de går sista året på Berga Naturbruksgymnasium. Här kan du läsa om hur de upplever skolan och vilka framtidsplaner de har.

På Berga Naturbruksgymnasium får du plugga och arbeta praktiskt olika djur, direkt på skolan. Du har även möjligheten att bo på internat i skolan där du kan träffa vänner, delta i aktiviteter och få hjälp med studierna. 


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur: Djursjukvård så kommer skolan att kontakta dig.

Berga naturbruksgymnasium

Berga naturbruksgymnasium

Berga naturbruksgymnasium utanför Stockholm

Berga är det rätta gymnasiet för dig som är intresserad av hästar, lantbruksdjur, jordbruk, natur, skog och hållbar utveckling. Här erbjuds Naturbruksprogrammet, vilket är en praktisk utbildning som ger dig goda yrkeskunskaper. Du kan också kombinera den med fler teoretiska...


Läs mer om Berga naturbruksgymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Berga naturbruksgymnasium

Berga skolväg 1
137 91 Västerhaninge

 Visa telefonnummer
www.bergagymnasium.se

Recensioner

Berga elev
(2)
Skolan är överlag bra men VÄLDIGT mycket fokus på bara hästar nästan typ 95% av alla djur lektioner är mest om häst. samt i 2an så måste praktikplatserna du väljer vara med hästar det får inte vara med tillexempel en veterinär. samt dom har inte mycket fokus på bra stall för t.ex. grisarna (som nu även kommer att läggas ner helt pga dåligt under...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturbruksprogrammet, Djur: Djursjukvård, fyll i följande uppgifter:

Reportage
Burak, Emelie och Fanny pluggar ...

Burak läser Lantbruk, Emelie läser på Hästinriktningen och Fanny på Hästinriktningen med profil mot Djursjukvård, och de går sista året på Berga Naturbruksgymnasium. Här kan du läsa om hur de upplever skolan och vilka framtidsplaner de har.

På Berga Naturbruksgymnasium får du plugga och arbeta praktiskt olika djur, direkt på skolan. Du har även möjligheten att bo på internat i skolan där du kan träffa vänner, delta i aktiviteter och få hjälp med studierna. 

Klicka här för att läsa hela reportaget