Visa gymnasium.se som: Mobil

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Apelrydsskolan
Programinformation
Båstad
Antal elever: 11 (år 1)
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
  • Antagningspoäng: 223,8
    (Lägsta: 190) * statistik från 2017

Om utbildningen

Mat och dryckMat och dryck på Apelrydsskolan

Vill du jobba med mat och dryck i framtiden? Då ska du välja Apelrydsskolans Restaurang och livsmedelsprogram med inriktning kök och servering. Det är ett yrkesprogram där du har möjlighet till högskolebehörighet.

Jobba på restaurang

Mat och dryckesprogrammet är ett program som passar dig som vill jobba på restaurang, bar, café eller liknande i en bransch som ständigt utvecklas. Du tycker om att arbeta med människor och ditt mål är att alltid ha kunden i fokus och nöjda gäster som återkommer. Inom matens värld har du möjlighet att kreativt skapa nya spännande rätter. Efter utbildningen har du dessutom hela världen som arbetsplats. Du får ett yrke där du kan arbeta överallt. Du kan också läsa vidare på högskola eller inom restaurang i Sverige eller utomlands. Du får helt enkelt en bra start efter gymnasiet hur du än väljer.

Varmköket och kallköket

Apelrydsskolan har ett varmkök där du får lära dig grunderna i till exempel knivteknik, sätta fonder, koka såser och soppor, steka kött och fisk och inte minst att välja ut bra råvaror. Du kommer också jobba mycket i kallköket där du får lära dig att lägga in sill, göra smörgåsar, förätter och varma och kalla drycker. Du får provsmaka och jä,föra olikla prisklasser och kvaliteter.

Besök på vingård och bryggeri

Utbildningen Mat och dryck besöker dessutom en vingård där vin, öl och cider tillverkas och detta ger dig som elev en helhetsbild av framställningen. Du kommer också få lära dig att duka på olika sätt med olika typer av porslin och glas. Du får också kunskap om att hantera olika situationer som kan uppstå i en matsal. Dessutom får du och din klass följa med och äta på lite finare restauranger för att se hur andra bemöter sina gäster. 

Under dina tre år kommer du att ha 20 veckors praktik – APL.

Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

En film om internatskolan Apelrydsskolan i Båstad och de olika programmen som finns.

   

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Som boende i samma kommun som Apelrydsskolan söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Helsingborg. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen 251 89 HELSINGBORG
Telefon: 042-104700
E-post: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Reportage

Elev på Apelrydsskolan

"Efter en dag hade jag fått massor av nya vänner!

Läs mer Apelrydsskolan

Här får du höra vad Felicia och Vilma tycker om att läsa på Apelrydsskolan. De berättar om sammanhållningen på skolans internat, möjligheten att göra gymnasiearbetet utomlands, proffsiga lärare och mycket mer.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering så kommer skolan att kontakta dig.

Apelrydsskolan

Apelrydsskolan i Båstad

Välkommen till Apelrydsskolan - En modern internatskola med låg internatkostnad!

I Sverige finns få traditionella internatsskolor, skolor där eleverna både bor och äter på skolan, men Apelryd är en av dessa. Att bo på internat är en upplevelse och för många de bästa åren under skoltiden. På Apelrydsskolan får du...


Läs mer om Apelrydsskolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Apelrydsskolan

Kattviksvägen 207
26991 Båstad

 Visa telefonnummer
www.apelryd.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Woopzie
(5)
Vill man gå på en skola med ett stort hjärta ska man välja apelrydskolan. Att gå här är det bästa valet jag har gjort i hela mitt liv. Jag är helt säker på att jag kommer ha kontakt med flera personer jag har träffat här under resten av mitt liv. Lärarna bryr sig om eleverna och det känns som om vi är en stor familj. Här kommer du både få en bra...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Reportage
"Efter en dag hade jag fått mass...

Här får du höra vad Felicia och Vilma tycker om att läsa på Apelrydsskolan. De berättar om sammanhållningen på skolans internat, möjligheten att göra gymnasiearbetet utomlands, proffsiga lärare och mycket mer.

Läs mer