Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska programmet, Teater

Apelrydsskolan
Programinformation
Båstad
Antal elever: cirka 70 (.)
Estetiska programmet
Internat, Klassrum
  • Antagningspoäng: 195,0
    (medelvärde: 241,8) * statistik från 2020

Film

En film om internatskolan Apelrydsskolan i Båstad och de olika programmen som finns.

   

Om utbildningen

MusikalMusikal på Apelrydsskolan

Vill du vara med i en musikal? Vill du stå på scen och sjunga inför en publik? Då ska du välja Estetiska programmet med inriktning teater, Apelrydsskolans Musikalutbildning. Musikal är ett högskoleförberedande program för dig som är intresserad av teater, musik och dans. Skolan fokuserar på din individuella utveckling som ger dig en bred grund inom musikteaterns olika delar och kunskaper att kunna söka vidare till musikhögskolor.

Teater

Du får arbeta med improvisation, gestaltning, regi och analys inom teaterämnena så att du blir trygg i din skådespelarroll. Du får också studera teaterns historia, scenframställning samt dekor, mask och kostym.

Sång

Inom ämnena Ensemble och sång får du fokusera på sångteknik, repertoarkännedom samt tolkning och uttryck samt röstfysiologi och röstvård.

Dans

I ämnena Dansteknik och Dansgestaltning får du grundtekniken i balett, jazz, show jazz, modern jazz och stepp. Apelrydsskolan arbetar även här med tolkning och analys, samt koreografi, anatomi och dansterminologi. Under utbildningens gång gör skolans också studiebesök på teatrar, operor och dansakademier samt ser föreställningar med olika inriktning. Gästlärare kommer till skolan från branschen och håller olika workshops.

Slutproduktion – musikal

Något som präglar hela sista året är den årliga musikalen, som är eleverna i treans slutproduktion. Denna uppsättning får även eleverna i ettan och tvåan vara med i men det är treorna som producerar den. Alla har en roll i musikalen och står på scen under en vecka i april eller maj. Publiken består då av högstadieelever, föräldrar och vänner. Arbetsuppgifter under produktionen kan vara att skriva manus, koreografera danser, skriva musik, skapa dekor och kostymer, regissera, producera och mycket mer.

Spela ett instrument

Du som spelar ett instrument kan ta privatlektioner som kostar 700 kr/termin. Skolan erbjuder detta i samarbete med Kulturskolan i Laholm.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Teater, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Teater

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen 251 89 HELSINGBORG
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Reportage

"Efter en dag hade jag fått massor av nya vänner!

Här får du höra vad Felicia och Vilma tycker om att läsa på Apelrydsskolan. De berättar om sammanhållningen på skolans internat, möjligheten att göra gymnasiearbetet utomlands, proffsiga lärare och mycket mer.Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Teater så kommer skolan att kontakta dig.

Apelrydsskolan

Välkommen till Apelrydsskolan - En modern internatskola med låg internatkostnad!

I Sverige finns få traditionella internatsskolor, skolor där eleverna både bor och äter på skolan, men Apelryd är en av dessa. Att bo på internat är en upplevelse och för många de bästa åren under skoltiden. På Apelrydsskolan får du...


Läs mer om Apelrydsskolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Apelrydsskolan

Kattviksvägen 207
26996 Båstad

 Visa telefonnummer
www.apelryd.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 6 recensioner.

rebecca
Gick på Musikal. Älskade det. Undervisningen såklart men bäst var turneerna och allt repande inför slutproduktionen. Apelryd= kärlek
Superman
Saknar min skola! Var de skönaste och bästa åren någonsin!
Henriksson
Alltid roligt. Alltid spännande. Går på skolan nu och försöker få mina kompisar hit. Äntligen hemma!
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 6 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Teater från Apelrydsskolan, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
"Efter en dag hade jag fått mass...

Här får du höra vad Felicia och Vilma tycker om att läsa på Apelrydsskolan. De berättar om sammanhållningen på skolans internat, möjligheten att göra gymnasiearbetet utomlands, proffsiga lärare och mycket mer.

Läs mer