Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetisk spetsutbildning, Etisk modedesign

Apelrydsskolan
Programinformation
Båstad

Om utbildningen

Etisk modedesignEtisk modedesign - spetsutbildning

Etisk modedesign är en utbildning för dig som är intresserad av konst, psykologi, entreprenörskap och rättvis handel. På utbildningen får du lära dig om textildesign och etik. Syftet med utbildningen är att minska modeindustrins miljöpåverkan och att inspirera till att producera och sälja kläder som är tillverkade under rättvisa förhållanden.

En estetisk spetsutbildning

Etisk modedesign på Apelrydsskolan är en Estetisk spetsutbildning. Spetsutbildningen Etisk modedesign är ett samarbete mellan Apelrydsskolan och Textilhögskolan i Borås. Det är Sveriges ledande högskola inom mode och design. Där får du läsa högskolekurser som en del av dina gymnasiestudier och hjälp och handledning av lärarna i Borås. Spetsutbildningens mål är att du ska bli förberedd på att studera vidare vid Textilhögskolan, Beckmans eller Konstfack. Du får därför lära dig fackteckning, mönsterkonstruktion, materiallära och sömnad.

Årlig modevisning

Treorna på Estisk modedesign håller varje år en modevisning där alla elever på Etisk modedesign får gå modell i sina egna kläder/kreationer. Det är i kursen Entreprenörskap i trean du får bestämma temat för modevisningen. Under spetsutbildningen får du se tillbaka i stilhistorien, trendspana och analyser av den internationella modekulturen. 2009 åkte utbildningen till Prag och år 2010 till Paris för att studera konst och mode.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetisk spetsutbildning, Etisk modedesign, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

En film om internatskolan Apelrydsskolan i Båstad och de olika programmen som finns.

   

Fortsatta studier

Efter Etisk modedesign kan du studera vidare vid Textilhögskolan, Beckmans eller Konstfack.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetisk spetsutbildning, Etisk modedesign

Som boende i samma kommun som Apelrydsskolan söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Helsingborg. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen 251 89 HELSINGBORG
Telefon: 042-104700
E-post: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Reportage

Elev på Apelrydsskolan

"Efter en dag hade jag fått massor av nya vänner!

Läs mer Apelrydsskolan

Här får du höra vad Felicia och Vilma tycker om att läsa på Apelrydsskolan. De berättar om sammanhållningen på skolans internat, möjligheten att göra gymnasiearbetet utomlands, proffsiga lärare och mycket mer.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetisk spetsutbildning, Etisk modedesign så kommer skolan att kontakta dig.

Apelrydsskolan

Apelrydsskolan i Båstad

Välkommen till Apelrydsskolan - En modern internatskola med låg internatkostnad!

I Sverige finns få traditionella internatsskolor, skolor där eleverna både bor och äter på skolan, men Apelryd är en av dessa. Att bo på internat är en upplevelse och för många de bästa åren under skoltiden. På Apelrydsskolan får du...


Läs mer om Apelrydsskolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Apelrydsskolan

Kattviksvägen 207
26991 Båstad

 Visa telefonnummer
www.apelryd.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 11 recensioner.

Flora Johansson
(5)
Denna utbildningen är en toppenutbildning för dig som älskar kläder och mode. Skolan och lärarna är väldigt hjälpsamma och bra. Alla elever blir vänner på skolan och internatet.
Namn
(5)
Detta är en fantastisk skola med mycket bra gemenskap. Man lär sig mycket varje dag, får träna upp sina förmågor och får ta fram sina kreativa förmågor i allt man gör.
Kerstin
(5)
Går i tvåan nu. Har aldrig ångrat mitt val. Ligger inte direkt centralt men lugnt, bra koll och skön sammanhållning
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Estetisk spetsutbildning, Etisk modedesign, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 11 recensioner.
Reportage
"Efter en dag hade jag fått mass...

Här får du höra vad Felicia och Vilma tycker om att läsa på Apelrydsskolan. De berättar om sammanhållningen på skolans internat, möjligheten att göra gymnasiearbetet utomlands, proffsiga lärare och mycket mer.

Läs mer