Estetiska programmet

Estetisk spetsutbildning, Etisk modedesign

Apelrydsskolan, i Båstad
Undervisningsform
Internat, Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Internat, Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Etisk modedesignEtisk modedesign - spetsutbildning

Etisk modedesign är en utbildning för dig som är intresserad av mode, design, kläder och en hållbar och rättvis värld. På utbildningen får du lära dig om textildesign och etik. Syftet med utbildningen är att minska modeindustrins miljöpåverkan och att inspirera till att producera och sälja kläder som är tillverkade under rättvisa förhållanden.

En estetisk spetsutbildning

Etisk modedesign på Apelrydsskolan är en Estetisk spetsutbildning. Spetsutbildningen Etisk modedesign är ett samarbete mellan Apelrydsskolan och Textilhögskolan i Borås. Det är Sveriges ledande högskola inom mode och design. Där får du läsa högskolekurser som en del av dina gymnasiestudier och hjälp och handledning av lärarna i Borås. Spetsutbildningens mål är att du ska bli förberedd på att studera vidare vid Textilhögskolan, Beckmans eller Konstfack. Du får därför lära dig fackteckning, mönsterkonstruktion, materiallära och sömnad.

Årlig modevisning

Treorna på Estisk modedesign håller varje år en modevisning där alla elever på Etisk modedesign får gå modell i sina egna kläder/kreationer. Under spetsutbildningen får du se tillbaka i stilhistorien, trendspana och analyser av den internationella modekulturen. 2023 åkte utbildningen till Split och utlandsresa med fokus på mode är årligen återkommande som del i utbildningen. 

Är du intresserad och vill veta mer om Estetisk spetsutbildning, Etisk modedesign, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Internat
  • Båstad

Höst

  • Klassrum
  • Båstad

Fortsatta studier

Efter Etisk modedesign kan du studera vidare vid Textilhögskolan, Beckmans eller Konstfack.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetisk spetsutbildning, Etisk modedesign

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Reportage

"Efter en dag hade jag fått massor av nya vänner!

Apelrydsskolan

Här får du höra vad Felicia och Vilma tycker om att läsa på Apelrydsskolan. De berättar om sammanhållningen på skolans internat, möjligheten att göra gymnasiearbetet utomlands, proffsiga lärare och mycket mer.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetisk spetsutbildning, Etisk modedesign så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 12 recensioner
Skriv en recension
5/5
Emma Karlsson
18 okt 2021
Fantastisk skola!

Detta programmet är perfekt för den som vill studera vidare innom mode. De saker jag lärde mig där hjälpte mig att komma in på en modelinje i England. Lärarna är hjälpsamma och ...

Visa hela
5/5
Flora Johansson
18 nov 2019
Grym skola!

Denna utbildningen är en toppenutbildning för dig som älskar kläder och mode. Skolan och lärarna är väldigt hjälpsamma och bra. Alla elever blir vänner på skolan och internatet.

5/5
Namn
26 okt 2017
Rekommenderar Apelrydsskolan

Detta är en fantastisk skola med mycket bra gemenskap. Man lär sig mycket varje dag, får träna upp sina förmågor och får ta fram sina kreativa förmågor i allt man gör.

Apelrydsskolan
Kattviksvägen 207
26996 Båstad

Välkommen till Apelrydsskolan - En modern internatskola med låg internatkostnad!

I Sverige finns få traditionella internatsskolor, skolor där eleverna både bor och äter på skolan, men Apelryd är en av dessa. Att bo på internat är en upplevelse och för många de bästa åren under skoltiden. På Apelrydsskolan får du...

Läs mer om Apelrydsskolan och visa alla program.

Sponsrad