Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Apelrydsskolan, i Båstad
Undervisningsform
Klassrum, Internat
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
15 januari, 2024 18:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 175,0
(medelvärde: 226,3)
Undervisningsform
Klassrum, Internat
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
15 januari, 2024 18:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 175,0
(medelvärde: 226,3)
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Hälso- och träningscoach på Apelrydsskolan

Hälso- och träningscoach - framtidens ledare inom idrott och friskvård

Möjlighet till högskolebehörighet

Utbildningen Hälso- och träningscoach ligger under Barn- och fritidsprogrammet med inriktning fritid och hälsa på Apelrydsskolan. Programmet är baserat på ett hälsotänkande och ger dig grunder för att bli framtidens ledare inom idrott och friskvårdsområdet. Utbildningen ger högskolebehörighet. Vidare innefattar utbildningen certifiering som simlärare och personlig tränare, vilket öppnar möjligheter för arbete i anslutning till gymnasiet.

Ledarskap, psykologi och träningslära

På Hälso- och träningscoachutbildningen får du lära dig hur kroppen fungerar och vad som krävs för att skapa välmående. Förutom undervisning i kärnämnena utbildas du i ledarskap, kommunikation, psykologi och träningslära, vilket ger dig kunskap om hela människan. Dessa kunskaper får du både genom teori och genom praktisk träning. Kursen Träningslära visar dig de bästa träningsmetoderna och hur man undviker och förebygger idrottsskador.

Kombinera med satsning på Padel eller Golf

Apelrydsskolans HTC-program finns med profil Golf och profil Padel. Det innebär att du får möjlighet att under skoltid på schemalagda lektioner utöva din idrott med professionella tränare. Golfbanor och Padelbanor ligger endast ett stenkast bort och vi ser till att maximera din utveckling. Fysträning och mental träning ingår också i profilen. Vänligen kontakta skolan för mer info gällande antagning och profil.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Internat
  • Båstad

Höst

  • Klassrum
  • Båstad

Fortsatta studier

Coaching och Sport Management på LNU

Apelrydsskolan samarbetar med Linnéuniversitetet och deras program Coaching och Sport Management, en utbildning där man lär sig arbeta med coaching/ledarskap och utveckling inom de växande idrotts-, hälso- och fritids- och evenemangssektorerna. Profilen är ledarskap som studeras på såväl individ-, grupp- som organisationsnivå. Därför ger Apelrydsskolans Hälso- och träningscoachutbildning en bra grund för att studera vidare.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Reportage

"Efter en dag hade jag fått massor av nya vänner!

Apelrydsskolan

Här får du höra vad Felicia och Vilma tycker om att läsa på Apelrydsskolan. De berättar om sammanhållningen på skolans internat, möjligheten att göra gymnasiearbetet utomlands, proffsiga lärare och mycket mer.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 6 recensioner
Skriv en recension
5/5
Leonidas Konstantis
18 nov 2019
Bra skola!

En av de bästa skolorna i Sverige. Rekommenderar starkt denna skola för dig som söker skola!

5/5
Simonkroon
09 nov 2015
Alla har vi skulder

Gick på HTC mellan 2009 och 2012. Hade Pelle, Ahlin och Helene i PT-delen och där är jag idag kvar. Fick bra grund att stå på. Pluggade det jag brann för och älskade hela skolan...

Visa hela
5/5
Dirre
04 nov 2015
Jobbar som PT

Tack vare Apelryd fick jag chansen att bli personlig tränare. Driver eget företag och jobbar med det jag älskar. Hade aldrig klarat det utan världens bästa skola med Pelle och H...

Visa hela
Apelrydsskolan
Kattviksvägen 207
26996 Båstad

Välkommen till Apelrydsskolan - En modern internatskola med låg internatkostnad!

I Sverige finns få traditionella internatsskolor, skolor där eleverna både bor och äter på skolan, men Apelryd är en av dessa. Att bo på internat är en upplevelse och för många de bästa åren under skoltiden. På Apelrydsskolan får du...

Läs mer om Apelrydsskolan och visa alla program.

Sponsrad