Visa gymnasium.se som: Mobil

Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Apelrydsskolan
Programinformation
Båstad
Antal elever: cirka 40 (.)
Barn- och fritidsprogrammet
Klassrum, Internat
  • Antagningspoäng: 135,0
    (medelvärde: 218,5) * statistik från 2019/20

Film

En film om internatskolan Apelrydsskolan i Båstad och de olika programmen som finns.

   

Om utbildningen

Hälso- och träningscoach på Apelrydsskolan

Hälso- och träningscoach - framtidens ledare inom idrott och friskvård

Möjlighet till högskolebehörighet

Utbildningen Hälso- och träningscoach ligger under Barn- och fritidsprogrammet med inriktning fritid och hälsa på Apelrydsskolan. Programmet är baserat på ett hälsotänkande och ger dig grunder för att bli framtidens ledare inom idrott och friskvårdsområdet. Utbildningen ger möjlighet till högskolebehörighet. Vidare innefattar utbildningen certifiering som simlärare och personlig tränare, vilket öppnar möjligheter för arbete i anslutning till gymnasiet.

Ledarskap, psykologi och träningslära

På Hälso- och träningscoachutbildningen får du lära dig hur kroppen fungerar och vad som krävs för att skapa välmående. Förutom undervisning i kärnämnena utbildas du i ledarskap, kommunikation, psykologi och träningslära, vilket ger dig kunskap om hela människan. Dessa kunskaper får du både genom teori och genom praktisk träning. Kursen Träningslära visar dig de bästa träningsmetoderna och hur man undviker och förebygger idrottsskador.

Kombinera med satsning på Padel eller Golf

Apelrydsskolans HTC-program finns med profil Golf och profil Padel. Det innebär att du får möjlighet att under skoltid på schemalagda lektioner utöva din idrott med professionella tränare. Golfbanor och Padelbanor ligger endast ett stenkast bort och vi ser till att maximera din utveckling. Fysträning och mental träning ingår också i profilen. Vänligen kontakta skolan för mer info gällande antagning och profil.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Coaching och Sport Management på LNU

Apelrydsskolan samarbetar med Linnéuniversitetet och deras program Coaching och Sport Management, en utbildning där man lär sig arbeta med coaching/ledarskap och utveckling inom de växande idrotts-, hälso- och fritids- och evenemangssektorerna. Profilen är ledarskap som studeras på såväl individ-, grupp- som organisationsnivå. Därför ger Apelrydsskolans Hälso- och träningscoachutbildning en bra grund för att studera vidare.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Du söker programmet via Gymnasieantagningen i Helsingborg. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen 251 89 HELSINGBORG
Telefon: 042-104700
E-post: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Reportage

Elev på Apelrydsskolan

"Efter en dag hade jag fått massor av nya vänner!

Läs mer Apelrydsskolan

Här får du höra vad Felicia och Vilma tycker om att läsa på Apelrydsskolan. De berättar om sammanhållningen på skolans internat, möjligheten att göra gymnasiearbetet utomlands, proffsiga lärare och mycket mer.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa så kommer skolan att kontakta dig.

Apelrydsskolan

Välkommen till Apelrydsskolan - En modern internatskola med låg internatkostnad!

I Sverige finns få traditionella internatsskolor, skolor där eleverna både bor och äter på skolan, men Apelryd är en av dessa. Att bo på internat är en upplevelse och för många de bästa åren under skoltiden. På Apelrydsskolan får du...


Läs mer om Apelrydsskolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Apelrydsskolan

Kattviksvägen 207
26996 Båstad

 Visa telefonnummer
www.apelryd.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 6 recensioner.

Leonidas Konstantis
(5)
En av de bästa skolorna i Sverige. Rekommenderar starkt denna skola för dig som söker skola!
Simonkroon
(5)
Gick på HTC mellan 2009 och 2012. Hade Pelle, Ahlin och Helene i PT-delen och där är jag idag kvar. Fick bra grund att stå på. Pluggade det jag brann för och älskade hela skolan. Perfekt upplägg, pedagogiskt och lugnt. Skulle lugnt kunna påstå att utan er tre hade jag inte haft mitt jobb som PT just nu. Alltid stöttande och lagom fördelning mel...
Visa hela
Dirre
(5)
Tack vare Apelryd fick jag chansen att bli personlig tränare. Driver eget företag och jobbar med det jag älskar. Hade aldrig klarat det utan världens bästa skola med Pelle och Helene i spetsen!
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 6 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa från Apelrydsskolan, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
"Efter en dag hade jag fått mass...

Här får du höra vad Felicia och Vilma tycker om att läsa på Apelrydsskolan. De berättar om sammanhållningen på skolans internat, möjligheten att göra gymnasiearbetet utomlands, proffsiga lärare och mycket mer.

Läs mer