Älvdalens gymnasiumVälkommen till Älvsbyns gymnasium!

Älvsbyns Gymnasium är en modern gymnasieskola och ligger centralt belägen med närhet till idrottshallar och grönområden.Väljer du Älvsbyns gymnasium får du en liten och trygg skola med erfarna och kompetenta lärare. Skolan har ett brett utbud av program och inriktningar.

Älvsbyns gymnasium präglas av gemenskap både mellan elever och mellan elever och lärare. Här erbjuds en lugn studiemiljö med skolbiblioteket i centrum. Planerar du att ta körkort? Som elev på Älvsbyns gymnasium kan du ansöka om stipendium som bekostar din körkortsutbildning.

Kombinera studier med idrott

Skolan erbjuder också unika idrottsutbildningar för dig som är aktiv inom en av följande idrotter:

• Längdskidor
  • Orientering
  • Skidorientering

Utbildningarna är så kallade nationella idrottsutbildningar och lockar elever från hela landet.

Starta företag under gymnasiet!

Älvsbyns gymnasium samarbetar med Ung Företagsamhet, vilket ger dig som elev möjlighet att starta och driva eget företag under gymnasiet. Älvsbyns gymnasium är en av de första gymnasieskolorna i Sverige med en-till-en-lösning och har därför mycket lång erfarenhet av e- och blended-learning. Informationstekniken integreras naturligt i undervisningen och du blir väl förberedd för eftergymnasiala studier.

Gå en lärlingsutbildning

Vill du ha en mer praktisk utbildning med mycket tid på en arbetsplats kan du gå ett yrkesprogram som lärling. Du får då en handledare på en arbetsplats och följer handledarens schema. Det innebär arbete både dagar, kvällar och vissa helger. Du tillhör en klass som du läser gymnasie- och programgemensamma ämnen tillsammans med.

Ladda ner skolfolder

Välkommen in i gemenskapen du också!

Är du intresserad och vill veta mer om Älvsbyns gymnasium, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Älvsbyns gymnasium

Älvsbyns gymnasium på Facebook

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Älvsbyns gymnasium.

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

942 33 Älvsbyn

www.alvsbyn.se

Nugget
Liten, men underbar skola. Jag tycker skolan är bra. Eftersom lärarna är duktiga och verkligen brinner för sina ämnen. Om en elev inte förstår, ser lärarna till att förklara det på bästa sätt för eleven. Dessutom stöttar de och hjälper till om elever har det svårt i skolan. Rekommenderar skolan.
En nöjd elev
Väldigt fina lärare som bryr sig om sina elever. Liten och behändig skola, detta gör att du verkligen får den hjälp du behöver. Tycker även att denna skola gör så att man känner mindre stress i jämförelse med större skolor då du har möjligheten att prata med lärarna mer. Rekommenderar denna skola.
oblat
Fantastisk utbildning som ger bra träningsmöjligheter och samtidigt inte sätter studierna i andra hand. Tränarna är 11/10 och engagerar sig verkligen i varje elev, träningarna är för det mesta väldigt bra, och man kan alltid räkna med att bli trött. Fungerar bra med boende och mat.

För att beställa information från Älvsbyns gymnasium, fyll i följande uppgifter:

Skolrecensioner