Visa gymnasium.se som: Mobil

Idrottsutbildning (NIU), Orientering

Älvsbyns gymnasium
Programinformation
Älvsbyn
Idrottsutbildning (RIG, NIU)

Om utbildningen

Orienteringsgymnasium på Älvsbyns gymnasium

Som elev på Älvsbyns gymnasium kan du välja att läsa NIU Orientering i kombination med något av följande program: SA, NA, TE och VO.

Träningsförutsättningar 

Älvsbyn ligger i norra Sverige och som orienterare ska du vara beredd att använda både rullskidor och skidor i din träning. Här lägger sig snön i mitten av november och går bort i april. Tiden där emellan bedrivs till mer än hälften med skidor på fötterna. 20 km skidspår ligger i direkt anslutning till skolan. Elljusspåret är 7 km och konstsnöspåret som är i drift tidigt på säsongen är 3 km långt.

Spårsystem för skidorienteringsträning ligger även det i direkt anslutning till skolan. Orienteringsträning bedrivs på olika kartor i Älvsbyns närhet, men skolans elever åker även till alla Norrbottens OF:s teknikträningar för att söka variation och för att öka kvalitén i träningen.

Tillgång till eget gym

Skolan har ett gym där vår styrketräning bedrivs och en mindre sporthall som även den används. Till dessa två lokaler har du som studerande stor tillgänglighet under stora delar av veckan.

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Orientering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning (NIU), Orientering

Som boende i samma kommun som Älvsbyns gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Fyrkantens gymnasiesamverkan. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Barn- och utbildningsförvaltningen 971 85 LULEÅ
Telefon: 0920-45 30 00
E-post: gisela.kluwetasch@skol.lulea.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Orientering så kommer skolan att kontakta dig.

Älvsbyns gymnasium

Älvsbyns gymnasium

Välkommen till Älvsbyns gymnasium!

Älvsbyns Gymnasium är en modern gymnasieskola och ligger centralt belägen med närhet till idrottshallar och grönområden.Väljer du Älvsbyns gymnasium får du en liten och trygg skola med erfarna och kompetenta lärare. Skolan har ett brett utbud av program och inriktningar. Älvsbyns gymnasium...


Läs mer om Älvsbyns gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Älvsbyns gymnasium

Medborgargatan 4
942 33 Älvsbyn

 Visa telefonnummer
www.alvsbyn.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 2 recensioner.

oblat
(5)
Fantastisk utbildning som ger bra träningsmöjligheter och samtidigt inte sätter studierna i andra hand. Tränarna är 11/10 och engagerar sig verkligen i varje elev, träningarna är för det mesta väldigt bra, och man kan alltid räkna med att bli trött. Fungerar bra med boende och mat.
:)
(4)
De allra flesta lärarna är mycket bra, de engagerar sig och vill att vi elever ska lyckas. De är förstående, speciellt när det gäller oss NIU-elever, och när vi måste vara borta från skolan pga tävlingar och träningar. De kan anpassa sig och det leder oftast till att alla blir nöjda. Där med sagt så menar jag inte att man slipper jobba eller får...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Idrottsutbildning (NIU), Orientering, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,5)
Baseras på 2 recensioner.