Visa gymnasium.se som: Mobil

Idrottsutbildning (NIU), Orientering

Älvsbyns gymnasium
Programinformation
Älvsbyn
RIG / NIU

Om utbildningen

Orienteringsgymnasium på Älvsbyns gymnasium

Som elev på Älvsbyns gymnasium kan du välja att läsa NIU Orientering i kombination med något av följande program: SA, NA, TE och VO.

Träningsförutsättningar 

Älvsbyn ligger i norra Sverige och som orienterare ska du vara beredd att använda både rullskidor och skidor i din träning. Här lägger sig snön i mitten av november och går bort i april. Tiden där emellan bedrivs till mer än hälften med skidor på fötterna. 20 km skidspår ligger i direkt anslutning till skolan. Elljusspåret är 7 km och konstsnöspåret som är i drift tidigt på säsongen är 3 km långt.

Spårsystem för skidorienteringsträning ligger även det i direkt anslutning till skolan. Orienteringsträning bedrivs på olika kartor i Älvsbyns närhet, men skolans elever åker även till alla Norrbottens OF:s teknikträningar för att söka variation och för att öka kvalitén i träningen.

Tillgång till eget gym

Skolan har ett gym där vår styrketräning bedrivs och en mindre sporthall som även den används. Till dessa två lokaler har du som studerande stor tillgänglighet under stora delar av veckan.

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Orientering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning (NIU), Orientering

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Fyrkantens gymnasiesamverkan. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Barn- och utbildningsförvaltningen 971 85 LULEÅ
Telefon: 0920-45 30 00
Mejladress: gisela.kluwetasch@skol.lulea.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Orientering så kommer skolan att kontakta dig.

Älvsbyns gymnasium

Välkommen till Älvsbyns gymnasium!

Älvsbyns Gymnasium är en modern gymnasieskola och ligger centralt belägen med närhet till idrottshallar och grönområden.Väljer du Älvsbyns gymnasium får du en liten och trygg skola med erfarna och kompetenta lärare. Skolan har ett brett utbud av program och inriktningar. Älvsbyns gymnasium...


Läs mer om Älvsbyns gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Älvsbyns gymnasium

Medborgargatan 4
942 33 Älvsbyn

 Visa telefonnummer
www.alvsbyn.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 2 recensioner.

oblat
Fantastisk utbildning som ger bra träningsmöjligheter och samtidigt inte sätter studierna i andra hand. Tränarna är 11/10 och engagerar sig verkligen i varje elev, träningarna är för det mesta väldigt bra, och man kan alltid räkna med att bli trött. Fungerar bra med boende och mat.
:)
De allra flesta lärarna är mycket bra, de engagerar sig och vill att vi elever ska lyckas. De är förstående, speciellt när det gäller oss NIU-elever, och när vi måste vara borta från skolan pga tävlingar och träningar. De kan anpassa sig och det leder oftast till att alla blir nöjda. Där med sagt så menar jag inte att man slipper jobba eller får...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,5)
Baseras på 2 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Idrottsutbildning (NIU), Orientering från Älvsbyns gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information