Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Älvsbyns gymnasium
Programinformation
Älvsbyn
Antal elever: cirka 30 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 160,0
    (medelvärde: 239,6) * statistik från 2022

Nationell Idrottsutbildning NIU

På Älvsbyns gymnasium kan du kombinera studier på Samhällsvetenskapsprogrammet med en Nationell Idrottsutbildning (NIU). Skolan erbjuder NIU inom följande idrotter:

  • Orientering
  • Skidskytte
  • Längdåkning
  • Gymnastik

Om utbildningen

Beteendevetenskap på Älvsbyns gymnasiumBeteendevetenskap på Älvsbyns gymnasium

På inriktningen Beteendevetenskap får du studera hur vi människor upplever, lär och samspelar med varandra - hur människor fungerar i olika sammanhang. Inriktningen Beteendevetenskap på Älvsbyns gymnasium passar dig som är intresserad av samhällsvetenskap och vill gå en bred studieförberedande utbildning.

Programmet ger dig kunskaper inom svenska, främmande språk och olika samhällsorienterande ämnen. På inriktningen Beteendevetenskap får du studera hur vi människor upplever, lär och samspelar med varandra - hur människor fungerar i olika sammanhang.

Kommunikation och ledarskap

Du får också lära dig om kommunikation, lärande och ledarskap och utvecklar din förmåga att tillämpa metoder som används inom samhällsvetenskapen.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Fyrkantens gymnasiesamverkan. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Barn- och utbildningsförvaltningen 971 85 LULEÅ
Telefon: 0920-45 30 00
Mejladress: gisela.kluwetasch@skol.lulea.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Älvsbyns gymnasium

Välkommen till Älvsbyns gymnasium!

Älvsbyns Gymnasium är en modern gymnasieskola och ligger centralt belägen med närhet till idrottshallar och grönområden.Väljer du Älvsbyns gymnasium får du en liten och trygg skola med erfarna och kompetenta lärare. Skolan har ett brett utbud av program och inriktningar. Älvsbyns gymnasium...


Läs mer om Älvsbyns gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Älvsbyns gymnasium

Medborgargatan 4
942 33 Älvsbyn

 Visa telefonnummer
www.alvsbyn.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 2 recensioner.

En nöjd elev

Väldigt fina lärare som bryr sig om sina elever. Liten och behändig skola, detta gör att du verkligen får den hjälp du behöver. Tycker även att denna skola gör så att man känner mindre stress i jämförelse med större skolor då du har möjligheten att prata med lärarna mer. Rekommenderar denna skola.

zoor

Liten skola. Nära till alla lärare. Dom e schyssta!! Såg den tidigare resensionen, vem går samhällsinrikning här? Ingen sån klass nu i alla fall.

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,5)
Baseras på 2 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Älvsbyns gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information