Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

Älvsbyns gymnasium
Programinformation
Älvsbyn
Antal elever: cirka 30 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
 • Antagningspoäng: 160,0
  (medelvärde: 239,6) * statistik från 2022

Nationell Idrottsutbildning NIU

På Älvsbyns gymnasium kan du kombinera studier på Samhällsvetenskapsprogrammet med en Nationell Idrottsutbildning (NIU). Skolan erbjuder NIU inom följande idrotter:

 • Orientering
 • Skidskytte
 • Längdåkning
 • Gymnastik

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information och kommunikation på Älvsbyns gymnasiumMedier, information och kommunikation

Medier, information och kommunikation på Älvsbyns gymnasiums Samhällsvetenskapsprogram är en inriktning som passar dig som är intresserad av media och teknik. Här får du lära dig att spegla samhället med hjälp av olika medier, som bland annat:

 • press
 • radio
 • film
 • webb
 • TV

Älvsbyns gymnasium har en nybyggd modern studio som du som medieelev får använda. Här kan du fotografera med studioblixtar, sända radio samt spela in egna TV-program och musik.

Bred utbildning

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett studieförberedande program. Du förbereds för högskolestudier inom ett brett samhällsvetenskapligt område. I programmet ingår studier i bland annat svenska, främmande språk och olika samhällsorienterande ämnen. 

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Fyrkantens gymnasiesamverkan. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Barn- och utbildningsförvaltningen 971 85 LULEÅ
Telefon: 0920-45 30 00
Mejladress: gisela.kluwetasch@skol.lulea.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation så kommer skolan att kontakta dig.

Älvsbyns gymnasium

Välkommen till Älvsbyns gymnasium!

Älvsbyns Gymnasium är en modern gymnasieskola och ligger centralt belägen med närhet till idrottshallar och grönområden.Väljer du Älvsbyns gymnasium får du en liten och trygg skola med erfarna och kompetenta lärare. Skolan har ett brett utbud av program och inriktningar. Älvsbyns gymnasium...


Läs mer om Älvsbyns gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Älvsbyns gymnasium

Medborgargatan 4
942 33 Älvsbyn

 Visa telefonnummer
www.alvsbyn.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation från Älvsbyns gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information