Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

Älvsbyns gymnasium
Programinformation
Älvsbyn
Samhällsvetenskapsprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2019-11-21

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information och kommunikation på Älvsbyns gymnasiumMedier, information och kommunikation

Medier, information och kommunikation på Älvsbyns gymnasiums Samhällsvetenskapsprogram är en inriktning som passar dig som är intresserad av media och teknik. Här får du lära dig att spegla samhället med hjälp av olika medier, som bland annat:

  • press
  • radio
  • film
  • webb
  • TV

Älvsbyns gymnasium har en nybyggd modern studio som du som medieelev får använda. Här kan du fotografera med studioblixtar, sända radio samt spela in egna TV-program och musik.

Bred utbildning

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett studieförberedande program. Du förbereds för högskolestudier inom ett brett samhällsvetenskapligt område. I programmet ingår studier i bland annat svenska, främmande språk och olika samhällsorienterande ämnen. 

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Nationell Idrottsutbildning NIU

På Älvsbyns gymnasium kan du kombinera studier på Samhällsvetenskapsprogrammet med en Nationell Idrottsutbildning (NIU). Skolan erbjuder NIU inom följande idrotter:

  • Orientering
  • Skidskytte
  • Längdåkning
  • Gymnastik

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

Som boende i samma kommun som Älvsbyns gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Fyrkantens gymnasiesamverkan. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Barn- och utbildningsförvaltningen 971 85 LULEÅ
Telefon: 0920-45 30 00
E-post: gisela.kluwetasch@skol.lulea.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation så kommer skolan att kontakta dig.

Älvsbyns gymnasium

Älvsbyns gymnasium

Välkommen till Älvsbyns gymnasium!

Älvsbyns Gymnasium är en modern gymnasieskola och ligger centralt belägen med närhet till idrottshallar och grönområden.Väljer du Älvsbyns gymnasium får du en liten och trygg skola med erfarna och kompetenta lärare. Skolan har ett brett utbud av program och inriktningar. Älvsbyns gymnasium...


Läs mer om Älvsbyns gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Älvsbyns gymnasium

Medborgargatan 4
942 33 Älvsbyn

 Visa telefonnummer
www.alvsbyn.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.