Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Älvsbyns gymnasium
Programinformation
Älvsbyn
Antal elever: cirka 40 (.)
Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Antagningspoäng: 180,0
    (medelvärde: 228,8) * statistik från 2022

Om utbildningen

Husbyggnad på Älvsbyns gymnasiumHusbyggnad på Älvsbyns gymnasium

Vill du arbeta med att bygga, underhålla och göra ombyggnationer av hus och anläggningar? Då ska du välja Bygg- och anläggningsprogrammet! Du kan läsa programmet på Älvsbyns gymnasium. Byggyrket är variationsrikt och fritt. Du kan arbeta både inomhus och utomhus, i byggföretag eller med servicearbeten. Som byggarbetare är du med och skapar bestående värden för framtiden!

Lär dig om byggyrket redan i ettan!

Under utbildningens första år får du en bred orientering om byggprocessen och grundläggande kunskaper inom nybyggnad, ombyggnad och anläggning. I tvåan och trean fördjupar du dina kunskaper bland annat genom att arbeta utanför skolan på riktiga byggprojekt i form av APL (arbetsplatsförlagt lärande).

Inriktningen Husbyggnad på Bygg- och anläggningsprogrammet ger kunskaper i nybyggnation, renovering och ombyggnation av bostäder och lokaler, men också av andra anläggningskonstruktioner. Efter att ha läst den här inriktningen kan du arbeta som exempelvis:

  • Golvläggare
  • Murare
  • Träarbetare

Miljö och säkerhet

Bygg- och anläggningsprogrammet ger dig kunskaper om hur man bygger på ett rationellt, säkert och miljömässigt sätt. Du får också lära dig om de yrken och arbetsprocesser som finns i branschen.

För att jobba i byggbranschen är det viktigt att ha ett säkerhetstänk och därför läggs stor vikt på arbetsmiljöfrågor på BA-programmet. På så vis kan man undvika arbetsskador och förbättra förutsättningarna för en god hälsa.

Jobba eller studera efter gymnasiet

När du gått Bygg- och anläggningsprogrammet på Älvsbyns gymnasium kan du börja jobba direkt, eller om du vill kan du fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Det finns också möjlighet att skaffa högskolebehörighet, genom aktiva val av kurser i svenska och engelska under utbildningens gång.

Andra inriktningar

Älvsbyns gymnasium erbjuder även tre inriktningar som läses på andra orter. Om du som elev väljer måleri så fortsätter du dina studier vid Strömbackaskolan i Piteå Kommun i mån av plats. Med inriktningen anläggningsfordon fortsätter utbildningen vid Björknäsgymnasiet i Bodens kommun. Om du väljer skolförlagd inriktning plåtslageri så fortsätter utbildningen vid gymnasiebyn i Luleå kommun.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Fyrkantens gymnasiesamverkan. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Barn- och utbildningsförvaltningen 971 85 LULEÅ
Telefon: 0920-45 30 00
Mejladress: gisela.kluwetasch@skol.lulea.se

Certifiering

Branschrekommenderat skola

Branschrekommenderad skola

Branschrekommenderad skola är en certifiering som utfärdas av Byggbranschens Yrkesnämnd. Certifieringen kvalitetssäkrar utbildningen och stärker samarbetet mellan skolor och företag inom bygg- och anläggningsbranschen.

Läs mer om Branschrekommenderad skola här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

Älvsbyns gymnasium

Välkommen till Älvsbyns gymnasium!

Älvsbyns Gymnasium är en modern gymnasieskola och ligger centralt belägen med närhet till idrottshallar och grönområden.Väljer du Älvsbyns gymnasium får du en liten och trygg skola med erfarna och kompetenta lärare. Skolan har ett brett utbud av program och inriktningar. Älvsbyns gymnasium...


Läs mer om Älvsbyns gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Älvsbyns gymnasium

Medborgargatan 4
942 33 Älvsbyn

 Visa telefonnummer
www.alvsbyn.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad från Älvsbyns gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information