Visa gymnasium.se som: Mobil
Infograf

De 10 populäraste yrkena

Har du funderingar på vad du vill jobba med i framtiden? Vad gör en ingenjör egentligen? Eller vad ska man läsa på gymnasiet för att bli läkare? I Yrkesguiden på gymnasium.se hittar du svaren på dessa frågor och mycket mer!

I Yrkesguiden finns information om över 200 olika yrken. Där kan du läsa mer om vilket program du bör välja för att kunna jobba inom ett visst yrke, vad man gör inom yrket och vilka möjligheter det finns för att få jobb. 

De populäraste yrkena

Här nedanför har vi listat de yrken som ni gymnasieväljare har spanat in mest i vår Yrkesguide. Om du också är intresserad av just dessa yrken kan du klicka dig in på yrket och läsa mer. Här kan du få inspiration inför ditt gymnasieval! 

1. Advokat 

2. Pilot

3. Jurist

4. Banktjänsteman

5. Brandman

6. Revisor

7. Mäklare

8. Ekonom

9. Arkitekt

10. Polis

 Här kan du leta bland yrken i olika kategorier

 Spana in alla yrken A-Ö

* Topp 10-listan baseras på statistik från gymnasium.se under perioden 2018-10-31 till 2019-10-31. 

Senast uppdaterad: 07 nov 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-08-28

9 spännande resmål för utlandsstudier

Funderar du på att studera utomlands under din gymnasietid men har lite svårt att bestämma dig för vart i världen du vill resa? Vi listar 9 olika länder som kan vara spännande resmål för dig som vill lära dig mer om olika kulturer och utveckla dina språkkunskaper!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2015-06-30

Vad är gymnasiesärskola?

Gymnasiersärskolan riktar sig till elever som tidigare gått i träningsskolan eller särskolan och som har en utvecklingsstörning eller förvärvad hjärnskada. Det finns nu en söktjänst specifikt för gymnasiesärskolor, speciellt anpassad för målgruppens behov: Gymnasiesärskola.se.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2017-10-11

Yrkesambassadörerna: Malin Arkelöw

Malin Arkelöw är först ut i Gymnasium.se:s artikelserie om Yrkesambassadörerna. En ambitiös ung tjej som gladeligen hoppas på att inspirera andra. Via sitt yrke har hon fått chansen och träffa en av sina idoler och tävla. Vi kontaktar henne för att ta reda på mer om hennes resa från gymnasiet till idag. 

Läs mer
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin