Visa gymnasium.se som: Mobil

5 gymnasieutbildningar för dig som vill jobba med djur!

djurutbildningar

5 gymnasieutbildningar för dig som vill jobba med djur!

Älskar du djur? Då kan Naturbruksprogrammet med inriktning djur eller lantbruk vara något för dig! När du läser Naturbruksprogrammet på gymnasiet får du en möjlighet att sätta djurens bästa i fokus och lära dig hur du tar ansvar för djur.

Olika gymnasieskolor erbjuder olika profiler på inriktningen djur/lantbruk oavsett om du älskar hästar, hundar eller ormar. Naturbruksprogrammet med inriktning djur är ett yrkesprogram där praktik i form av APL (arbetsplatsförlagt lärande) ingår. Genom praktiken har du chansen att få in en fot i arbetslivet redan under gymnasiet samt skaffa kontakter inom djurbranschen. Efter att du gått Naturbruksprogrammet med inriktning djur/lantbruk får du en yrkesexamen samt grundläggande högskolebehörighet. Många skolor erbjuder även en fördjupning i naturvetenskap som ger dig högskolebehörighet och därmed möjligheten att läsa vidare till exempelvis veterinär eller hippolog.

5 spännande djurutbildningar med olika profiler: 

1. Hästskötare

Är hästar ditt största intresse? Då kan du gå Naturbruksprogrammet med inriktning djur och profilen hästskötare! Du får lära dig om utfodring, stallskötsel och samspelet mellan människa och häst. Vissa skolor erbjuder även stallplats om du har en egen häst. På flera skolor kan du även läsa till en särskild naturvetenskaplig behörighet. Då har du möjlighet att även söka till högre utbildningar som veterinär efter gymnasiet. Klicka här för att se vilka skolor som erbjuder profilen hästskötare!

djurutbildningar

2. Hundskötare

Vill du omringa dig med hundar under din gymnasietid? Profilen hundskötare på Naturbruksprogrammet, inriktning djur, erbjuder dig en utbildning där du får praktisk erfarenhet av att jobba med hundskötsel. Du får lära dig om hundens beteende och hur du ska göra för att läsa av den. Du lär dig även hur du ska tänka för att hunden ska få så bra näring och må så bra som möjligt. Låter hundskötare som en spännande utbildning? Se vilka skolor som erbjuder profilen hundskötare här!

djurutbildningar

3. Djurskötare inom lantbruk

Älskar du kor, grisar och höns? Drömmer du om att jobba på en bondgård eller djurfarm? När du läser inriktningen lantbruk med profilen djurskötare, får du lära dig om djurskötsel och hur verksamheten på en djuranläggning fungerar. Du får även lära dig om djuren och deras beteende. Flera skolor erbjuder även en naturvetenskaplig fördjupning. Klicka här för att se vilka skolor som erbjuder profilen djurskötare!

4. Djurvårdare på djurpark

Är du intresserad av allt från papegojor till ormar? Då kanske djurvårdare är något för dig! Som utbildad djurvårdare kan du jobba som djurvårdare i en djurpark, på en djuranläggning eller i en djuraffär. Läs mer om yrket Djurskötare här! Under utbildningen får du lära dig om olika djurs beteenden och djurvård. Genom praktik kan du få lära känna branschen och se hur det är att jobba på djurpark. Låter djurvårdare som en spännande utbildning? Här ser du vilka skolor som har profilen!

djurutbildningar

5. Smådjur och djursjukvård

Gillar du smådjur som kaniner, fåglar och reptiler? Vill du jobba med att hjälpa djur? Då kanske profilen smådjur/djursjukvård är något för dig! På flera skolor kan du även läsa till en särskild naturvetenskaplig behörighet som gör att du har möjlighet att söka högre utbildningar efter gymnasiet. På dessa skolor kan du plugga smådjur/djursjukvård!

Många skolor har riksintag vilket betyder att du kan söka utbildning oavsett var du bor. Se vilka skolor som har riksintag till Naturbruksprogrammet här!

Senast uppdaterad: 28 mar 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2017-08-18

Byta gymnasium? Vi har informationen!

Känner du dig missnöjd med ditt val av gymnasium eller gymnasieprogram och vill byta? Det finns fortfarande möjlighet att hitta en ny spännande utbildning. I den här artikeln får du lite tips på hur du kan gå tillväga för att byta  program eller gymnasium.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2017-03-02

Topp 10 populäraste idrotterna

Är din favoritidrott med bland de 10 mest populära idrottsutbilningarna på Gymnasium.se? Här kan du läsa mer om de mest sökta idrottsutbildningarna och få mer information om hur du kan kombinera idrott med dina gymnasiestudier.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-04-08

Tips: Bygg- och anläggningsprogrammet

Är du osäker på ditt val till gymnasiet? I den här artikeln får du veta allt du kan tänkas behöva veta om Bygg- och anläggnings-programmet. Programmet har fem olika inriktningar och ger dig möjlighet att välja bland mängder av yrken efter gymnasiet!

Läs mer
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin