Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

tjej med bygghjälm
26 maj 2023

5 anledningar att gå bygg- och anläggningsprogrammet

Letar du efter en spännande och utmanande utbildning där du får bygga för framtiden? Då kan bygg- och anläggningsprogrammet vara det perfekta valet för dig. Med fokus på byggteknik och konstruktion får du många möjligheter inom byggbranschen.

Som byggare och anläggare har du möjlighet att forma och förbättra vår omgivning. Genom att lära dig om moderna byggtekniker och hållbara konstruktioner kommer du att kunna bidra till att skapa trygga och hållbara samhällen. Bygg- och anläggningsprogrammet ger dig möjlighet att utveckla praktiska färdigheter och din kreativitet genom arbete med verktyg, material och olika byggtekniker i riktiga situationer. 

Hitta skolor med bygg- och anläggningssprogrammet

På bygg- och anläggningsprogrammet får du möjlighet att ta mycket eget ansvar samtidigt som du utvecklar din problemlösningsförmåga tillsammans med andra studenter och yrkesverksamma.

5 fördelar med bygg- och anläggningsprogrammet

🤝 Du kommer att få goda möjligheter att utveckla sin samarbetsförmåga, en viktig och eftertraktad kunskap inom byggbranschen eftersom du ofta jobbar tillsammans med kunder och kollegor.

💡 Du får lära dig använda din kreativitet för att lösa problem. Genom att vara involverad i verkliga projekt som exempelvis att bygga strukturer eller anlägga landskap.

⚒️ Byggbranschen är en av de största branscherna och erbjuder därför många karriärmöjligheter. Efter att ha avslutat bygg- och anläggningsprogrammet kan du arbeta som bland annat byggtekniker, snickare, plattsättare eller anläggningsarbetare.

👷 Bygg-och anläggningsprogrammet ger dig goda kunskaper och kompetens inom företagande. Efter avslutade studier har du goda möjligheter att starta och driva egen verksamhet.

✅ Programmet har olika inriktningar och du har möjlighet att välja den som passar dig bäst. Du kan till exempel välja mellan plåtslageri, husbyggnation, mark och anläggning, ventilation eller plåtslageri.

Källa: skolverket.se

Senast uppdaterad: 26 maj 2023

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2017-02-03

Idrotterna du inte visste fanns på gymnasiet 2017

Håller du på med någon idrott? På många gymnasieskolor kan du kombinera din gymnasieutbildning med en idrottsutbildning eller idrottsprofil. Det erbjuds en rad spännande idrotter runtom i landet - här är listan på idrotterna du inte visste fanns som skolval!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-11-07

De 10 populäraste yrkena

Har du funderingar på vad du vill jobba med i framtiden? I den här artikeln har vi listat de 10 populäraste yrkena i Yrkesguiden på Gymnasium.se. Spana in artikeln för inspiration inför ditt gymnasieval!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-10-08

Gymnasieutbildningar du inte visste att du kunde få poäng för

Det finns utbildningar med inriktning på juridik och samhälle. Sen finns det utbildningar där du lär dig luftakrobatik och hur du blir en influencer. Känner du att du vill sätta dina dolda ambitioner på prov och få poäng i det? Då kan dessa inriktningar passar dig!

Läs mer
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin