Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

5 anledningar att gå fordons- och transportprogrammet

Drömmer du om att arbeta med fordon och transport? Fordons- och transportprogrammet ger dig chansen att köra i full fart mot en spännande framtid.

Mekaniker som står under en bil

Fordons- och transportprogrammet kan vara den perfekta vägen för dig att följa din passion och förbereda dig för en spännande karriär inom fordonsindustrin. Med fokus på fordonsteknik, service och logistik ger det dig eftertraktade kunskaper inom branschen, så kör mot en spännande framtid!

Hitta skolor med fordons- och transportprogrammet

Fordons- och transportprogrammet erbjuder en unik utbildning inom fordonsindustrin som ger dig värdefulla erfarenheter och praktisk kompetens. Programmet är ett yrkesprogram där du får lära dig om teknikerna bakom olika typer av fordon samt hantering av transporter samtidigt som du får en gedigen utbildning inom fordonsmekanik och teknik. Fordonsindustrin är en dynamisk bransch med ständig innovation och utveckling där du hela tiden får lära dig nya saker.

5 fördelar med fordons- och transportprogrammet

🛠️ Du kommer att lära dig om motorer, transmissionssystem, fordonsdiagnostik och reparationstekniker. Att förstå och kunna arbeta med fordonskomponenter ger dig en stor fördel om du vill jobba inom fordonsindustrin.

🚗 Programmet öppnar upp en rad spännande karriärmöjligheter. Efter avslutad utbildning kan du bland annat arbeta som fordonsmekaniker, billackerare, reservdelsspecialist eller yrkesförare.

🤝 Du får praktisk erfarenhet och träning i en riktig verkstadsmiljö i form av arbetsplatsförlagt lärande, APL vilket ger dig stora fördelar när du söker jobb.

⭐ Fordons- och transportprogrammet är ett yrkesprogram vilket betyder att du, efter avslutade studier, har tillräcklig kompetens för att kunna börja jobba direkt.

💡 Programmet har mycket fokus på det tekniska och du kommer få lära dig olika system och verktyg som är viktiga att känna till och ha kunskap i inom branschen.

Källa: skolverket.se


Annonser