Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Gymnasieutbildning inom Spelutveckling

Spelutveckling - för dig som vill skapa och arbeta med spel. Spelutveckling är något för dig som vill skapa nya världar och tycker om att jobba både tekniskt, kreativt och med idéer. Spelutveckling innehåller olika delar såsom grafik, programmering och speldesign vilket betyder att man ofta jobbar i team.
Filtrera efter
Program
Inriktning
Plats
Undervisningsform
Visa alla filter
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar program i sökresultatet.
Visar 1-20 av 37 träffar
1
2
Annonser

Populära inriktningar

Populära platser

Reportage inom

spelutveckling gymnasiet

Spelutveckling  

Vill du jobba med att utveckla och designa spel? Då kan du studera spelutveckling, som är processen då man tillverkar spel. Du skapar egna världar och arbetar med grafik, design, programmering eller musik och ljudeffekter. Visste du att Sverige är ett av de ledande länderna när det kommer till utveckling av nya spel? Spelbranschen utvecklas ständigt och idag handlar det inte bara om dator- och tv-spel utan även mobilspel och onlinespel är stora spelområden.

Gillar du att skapa, lösa problem och skissa?

För att bli spelutvecklare är det en fördel om du att har ett brinnande spelintresse, gillar problemlösning och har ett estetiskt sinnelag.Tycker du om att teckna är det jättebra. Du vill skapa något eget som kan inspirera andra. Läs mer om olika inriktningar i yrket här!

Grafik, programmering eller speldesign

Grafiker skapar den visuella biten av ett spel. Allt vi ser, alla 3D-modeller, texturer eller animationer tillverkas av en grafiker. En programmerare jobbar med programmeringsspråk för att ge spelet liv och rörelse, samt att skriva ramen och bygga verktygen för att fylla densamma.Texten som programmeraren skriver in har en matematisk logik och länkar ihop allt som ska finnas i spelet. Speldesignern jobbar mer idémässigt med spelet, kommer på spelet, hur det ska spelas, hur det ska se ut och måste sedan kunna förmedla det till resten av teamet på bästa vis.

Vilket program kan jag läsa?

Det finns flera utbildningar att välja bland om du vill studera spelutveckling. Du kan läsa Estetiska programmet, Estetik och media, Naturvetenskapsprogrammet,Teknikprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet, eller El- och energiprogrammet beroende på vilka andra ämnen du vill läsa under gymnasiet.

Sök jobb eller plugga vidare

En del börjar jobba direkt efter gymnasiet, då är det viktigt att ha arbetsprover att visa upp.
Om du vill fortsätta studera spelutveckling finns det både utbildningar på universitet och högskola, folkhögskola och KY-utbildningar att välja på. Läs mer om yrket Spelutvecklare i vår yrkesguide!

Se alla skolor som erbjuder spelutveckling här!