Visa gymnasium.se som: Mobil
  • = Riksintag
Visar 1-20 av 46 träffar

spelutveckling gymnasiet

Spelutveckling  

Vill du jobba med att utveckla och designa spel? Då kan du studera spelutveckling, som är processen då man tillverkar spel. Du skapar egna världar och arbetar med grafik, design, programmering eller musik och ljudeffekter. Visste du att Sverige är ett av de ledande länderna när det kommer till utveckling av nya spel? Spelbranschen utvecklas ständigt och idag handlar det inte bara om dator- och tv-spel utan även mobilspel och onlinespel är stora spelområden.

Gillar du att skapa, lösa problem och skissa?

För att bli spelutvecklare är det en fördel om du att har ett brinnande spelintresse, gillar problemlösning och har ett estetiskt sinnelag.Tycker du om att teckna är det jättebra. Du vill skapa något eget som kan inspirera andra. Läs mer om olika inriktningar i yrket här!

Grafik, programmering eller speldesign

Grafiker skapar den visuella biten av ett spel. Allt vi ser, alla 3D-modeller, texturer eller animationer tillverkas av en grafiker. En programmerare jobbar med programmeringsspråk för att ge spelet liv och rörelse, samt att skriva ramen och bygga verktygen för att fylla densamma.Texten som programmeraren skriver in har en matematisk logik och länkar ihop allt som ska finnas i spelet. Speldesignern jobbar mer idémässigt med spelet, kommer på spelet, hur det ska spelas, hur det ska se ut och måste sedan kunna förmedla det till resten av teamet på bästa vis.

Vilket program kan jag läsa?

Det finns flera utbildningar att välja bland om du vill studera spelutveckling. Du kan läsa Estetiska programmet, Estetik och media, Naturvetenskapsprogrammet,Teknikprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet, eller El- och energiprogrammet beroende på vilka andra ämnen du vill läsa under gymnasiet.

Sök jobb eller plugga vidare

En del börjar jobba direkt efter gymnasiet, då är det viktigt att ha arbetsprover att visa upp.
Om du vill fortsätta studera spelutveckling finns det både utbildningar på universitet och högskola, folkhögskola och KY-utbildningar att välja på. Läs mer om yrket Spelutvecklare i vår yrkesguide!

Se alla skolor som erbjuder spelutveckling här! 

Favoriter
Reportage
Silja pluggar kreativ kommunikat...

“Jag vill gärna ha ett jobb där jag kan jobba med foto, film och vara kreativ.”

Läs mer
Sarah pluggar spelgrafik på LBS

"Är du kreativ? Älskar du spel? Vill du förändra världen? Vill du göra någonting unikt? Om du är något utav dessa så skulle jag rekommendera LBS"

Läs mer
"Klara Södra var rätt val för mig"

Här får du höra mer om vad Oskar, Ebba, Sara och Elisabeth tycker om att läsa på KLARA Södra Gymnasium.

Läs mer
Marco pluggar spelutveckling på LBS

"Det absolut roligaste är att göra spelprojekten, man samlar ihop lite kompisar som man tycker är duktiga, kommer på ett ide till ett spel, pitchar den till en grafiker och sen bara kör man på och gör något man tycker är kul, på skoltid dessutom!"

Läs mer
Elever som har gått på LBS berät...

Malin är chefredaktör för ett kulturmagasin. Albin driver ett eget produktionsbolag och skriver på sin första långfilm. Eleonor arbetar med specialeffekter till film på ett företag i London. Den gemensamma nämnaren för alla dessa tre är att de har gått på LBS Kreativa Gymnasiet. Läs mer om deras gymnasieval här!

Läs mer
Videoreportage
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information