Därför valde Ian Klara Södra

Ian på Klara Södra

”Jag besökte skolan på öppet hus och det kändes rätt, det var stämningen på KLARA Södra som lockade mig”, säger Ian som läser första året på Naturprogrammet på KLARA Södra. 

Varför valde du KLARA?

- Jag gjorde mycket research innan jag sökte till KLARA Södra för att veta om skolan hade det jag sökte efter. Exempelvis var det viktigt för mig att veta vilka utbildningar skolan erbjuder och även skolans geografiska läge, som har ganska stor betydelse. Jag kollade olika resvägar och såg att det fanns flera olika färdmedel för att ta sig dit, det tycker jag är viktigt och bra.

Vilket program valde du och varför?

- Jag valde Naturprogrammet för att det är en bred utbildning som ger en många möjligheter inför framtida studier. Jag vill gärna läsa vidare efter gymnasiet, antingen till läkare eller idrottspsykolog.

Hur är det att gå på KLARA?

- Väldigt bra! Vi har basgrupper, vilket innebär att under några veckors tid sitter vi med 4-6 personer vid samma bord i klassrummet och därefter byter vi basgrupp. Det är ett bra sätt att lära känna alla i klassen.

- Det som skiljer KLARA Södra från andra skolor är relationen till lärarna och eleverna på skolan. Alla känner alla och det är en bra gemenskap på skolan, det tror jag har mycket att göra med att det är en liten skola. Jag känner mig väldigt trygg på skolan och det är allra viktigast för mig.
Läs mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Ta kontakt med skolan


Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Södra.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.