Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Södra
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 90 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 262,5
    (medelvärde: 285,3) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2020-11-28
2021-01-23
2021-02-09
2021-04-27

Film

Klara Teoretiska Gymnasium har elva skolor, i sex olika städer från Malmö i söder till Sundsvall i norr. Vi är den bästa förberedelsen för studier på högskola, och ditt första steg mot framtiden. Välkommen till oss! 

Om utbildningen

Naturvetenskap på Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Södra

Gillar du fysik, kemi och biologi? Välj en gymnasieutbildning där du får fördjupa dig inom dessa naturvetenskapliga ämnen! Förutom att du får arbeta med spännande experiment och laborationer, lär du dig att tänka kritiskt och problemlösande och du får dessutom en bred högskolebehörighet som bäddar för studier inom i princip vad du vill!

Medicin och forskning

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Södra erbjuder den spännande profilen Medicin och forskning på Naturvetenskapsprogrammets inriktning Naturvetenskap. Här fördjupar du dig inom bioteknik och medicinsk forskning. Du får en unik möjlighet att komma nära den senaste forskningen och få upp ögonen för alla de spännande yrken som finns inom området. Profilen är anpassad efter den aktuella, internationella forskningen och därför ges delar av utbildningen på engelska. 

Högskolebehörighet

På Naturvetenskapsprogrammet kombineras teori och praktiskt arbete i laborationer. Du förbereds främst för vidare studier inom naturvetenskap, matematik och teknik men du blir behörig till de allra flesta vidareutbildningar efter gymnasiet.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Som boende i samma kommun som Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Södra söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Reportage

Därför valde Ian Klara Södra

Därför valde Ian Klara Södra

Läs mer Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Södra

”Jag besökte skolan på öppet hus och det kändes rätt, det var stämningen på KLARA Södra som lockade mig”, säger Ian som läser första året på Naturprogrammet. 


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Södra

Klara Teoretiska Gymnasium Södra

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Södra ger många möjligheter och utmaningar

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Södra är en skola för dig med höga ambitioner. Alla gymnasieprogram på Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Södra i Stockholm är studieförberedande inför universitet och högskola. Klara Teoretiska Gymnasium ger dig många möjligheter och utmaningar. Lärarna på...


Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Södra och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Södra

Hammarby fabriksväg 23
120 30 Stockholm

 Visa telefonnummer
klaragymnasium.se

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 2 recensioner.

Päronglass
(4)
Klara södra gymnasium är en trevlig liten skola. Mycket bra gemenskap och elevorganisationer som man kan gå med i. Bra lärare och trevliga lokaler. Det negativa med skolan är att maten inte är så jättebra och skåpen är ganska små. Själva programmet (naturvetenskap) är väldigt bra, självklart är det fördelaktigt om man är intresserad av de naturv...
Visa hela
-
(4)
Jag går nu i tredje året och är fortfarande otroligt nöjd med mitt val. Det är en ganska liten skolan - men med fördelar som att alla känner nästan alla och lärarna blir mer personliga och anpassar sig till stor del av eleverna. Maten är väl det ändå som får en tumme ner, då cateringbolaget levererar samma dåliga mat.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Södra, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner.
Reportage
Därför valde Ian Klara Södra
Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Södra

”Jag besökte skolan på öppet hus och det kändes rätt, det var stämningen på KLARA Södra som lockade mig”, säger Ian som läser första året på Naturprogrammet. 

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: