Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

LUCAZ LÄSER APP- OCH WEBB PÅ LBS HALMSTAD

LBS Halmstad

Lucaz är elevambassadör och går i 3an på LBS Halmstads App- och webbutveckling, Teknikprogrammet. Här berättar han om skolan, inriktningen och ger sitt bästa tips till dig som ska söka gymnasiet.

Varför valde du LBS?

– Främsta anledningen var att inriktningen jag valde och tillhörande kurser lätintressanta och verkade matcha mina intressen. Dessutom uppfattade jag skolansom mycket mysig och gemenskaplig samt att lärarna upplevdes som trevliga ochkompetenta.

Varför tycker du man ska välja LBS?

– Föredrar man en liten skola med stark gemenskap, mycket aktiviteter, mysiga lokaleroch intressanta kurser är LBS Halmstad ett perfekt alternativ. Dessutom resulterar desmå klasserna i den bästa möjligheten att bli sedd och tilldelad den hjälp manbehöver samt en chans att påverka kursupplägget.

Vad får du lära dig på din profil?

– Under de 3 åren på inriktningen App- och webbutveckling läser man kurser somWebbutveckling 1 och 2, Webbserverprogrammering, Programmering 1 och 2,Gränssnittsdesign samt Dator- och nätverksteknik. Man får alltså grundläggandekunskap i alla delar av att konstruera en hemsida, från att designaanvändargränssnittet till att programmera back-end servern med alla dessfunktionalitet. Utöver detta medföljer självklart en hel del Matematik, Fysik och Kemi.

Hur är gemenskapen på skolan?

– Gemenskapen är fantastisk och för många en avgörande anledning till varför deväljer LBS Halmstad. Den överskrider både klasserna och årskursernas gränser. Detär möjligtvis ett resultat av de många aktiviteter och tävlingar som både skolan ochelever arrangerar.

Vad är det bästa med skolan?

– Utan tvekan gemenskapen och våra underhållande aktiviteter.

Vem passar utbildningen?

– Den passar dig som, med förkunskaper eller ej, är intresserad teknologin bakomwebben och dess otaliga hemsidor med ett öga för Matematik, Fysik och Kemi.

Vad har du för framtidsplaner?

– Planen tillsvidare är att efter examen studera vidare som Civilingenjör i Datateknik påChalmers tekniska högskola.

Hur är lärarna på skolan?

– Lärarna är alla trevliga och stannar gärna för ett kort samtal i korridorerna. Medvarierande utbildningsmetoder är de alltid öppna för kritik och förbättringar för atttillsammans ge oss elever den bästa möjliga utbildningen.

Vad är ditt bästa tips till en niondeklassare som ska börja på gymnasiet?

– För guds skull kom på öppet hus. Vi elevambassadörer ta mer än gärna emot er.Utöver det är skuggning ett briljant tillfälle att få en uppfattning av skolans dagligaverksamhet, något som de öppna husen inte förser på samma vis.
Läs mer om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & Miljö - Arkitektur och design
Läs mer om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling - Spelutveckling
Läs mer om Teknikprogrammet, Informations- & medieteknik - App- och webbutveckling

Ta kontakt med skolan


Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av LBS Kreativa Gymnasiet Halmstad.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.