Gymnasium i Östersund

Gymnasium i Östersund - plugga i hjärtat av Jämtland

Vinterstaden Östersund ligger i mitten av Sverige och är Jämtlands enda stad. Östersund är Sveriges 24:e största tätort och ligger mitt i Jämtland. Det finns flera gymnasieskolor i Östersund att välja emellan!
Visar 1-20 av 67 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar program i sökresultatet.
Visar 1-20 av 67 träffar
1
2
3
4

Gymnasium i Östersund

Läs mer om gymnasium i Östersund

I Östersund finns både kommunala och fristående gymnasieskolor. Du har också ett stort utbud av gymnasieprogram i Östersund.

Vintersporter i Östersund

Östersund är känt för sina vintersporter och har genom åren anordnat många världsmästerskap i vintersporter som till exempel skidskytte, skidorientering och skridskor. Östersund har också anordnat svenska mästerskap i längdskidåkning och skotercross. Är du intresserad av vintersporter är Östersund ett perfekt ställe att gå gymnasiet på. I Östersund finns det skidgymnasium där du kan välja att gå ett gymnasieprogram samtidigt som du åker skidor på skoltid.

Allt finns i Östersund

I Östersund finns det mycket att göra och uppleva. Inne i staden finns det gott om mysiga caféer och restauranger. Tycker du om att hitta på saker finns det många olika aktiviteter du kan göra i Östersund. Du kan till exempel rida, golfa, åka skidor, bada, åka långfärdsskridskor och stadsvandra. Är det sevärdheter du är ute efter finns självklart muséum, fina platser, natur och djurliv. Som gymnasielev finns det mycket att hitta på i Östersund.

Plugga vidare efter gymnasiet i Östersund

Om du vill studera vidare i Östersund efter gymnasiet finns Mittuniversitetet. Mittuniversitetet på Campus Östersund erbjuder bland annat samhällsvetenskapliga utbildningar, ekonomutbildning, psykologutbildning samt turismutbildning. Campus Östersund erbjuder också naturvetenskapliga och tekniska utbildningar, till exempel utbildningar inom ekoteknik och byggteknik samt flera olika utbildningar med sport-/idrottsinriktning. Östersund har blivit utsedd till Årets studentstad 2018/2019.

Antagningskansli för Östersund

Gymnasieantagningen Jämtlands län
Prästgatan 15, 83 182 Östersund
gymnasieantagningen@jgy.se
Tfn: 010 4902400

Källor: antagningskanslier.se, miun.se

Jämför dina favoriter
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information