Visa gymnasium.se som: Mobil
  • = Riksintag
Visar 1-20 av 42 träffar

Mer om Halmstad

Halmstad är den största staden i Halland. Folket är trevligt och stadens fantastiska läge vid västkusten är vad som lockar folk från Sverige och resten av världen att komma till Halmstad. För att ta dig runt i Halmstad finns det 23 olika busslinjer som åker runt i staden. Du som ska studera på ett gymnasium i Halmstad kan lätt ta dig runt till bland annan Göteborg och Köpenhamn via motorvägar. Föredrar du att flyga till exempelvis Stockholm finns det även en flygplats.

Att gå på ett gymnasium i Halmstad

Det finns ett tiotal gymnasium i Halmstad, hälften är kommunala gymnasieskolor och hälften fristående gymnasieskolor. Dina år på gymnasiet i Halmstad är viktiga. Du utvecklas, får nya kunskaper, intressen, värderingar och vänner. I Halmstad är det viktigt att du väljer rätt gymnasieprogram, kan påverka din utbildning och att du trivs. I Halmstad kan du välja mellan många olika program, inriktningar och kurser. Du får möta välutbildade lärare och många olika sätt att arbeta på. När du behöver hjälp med något så har Halmstad studie- och yrkesvägledare på alla skolor, stöd i olika ämnen, specialpedagoger och en bra elevhälsa. Halmstad jobbar mycket med internationella utbyten och med företag och andra kommuner. Alla gymnasieskolor i Halmstad har givetvis allt en modern skola ska ha: teknik, reception, café, labbsalar, elevråd, skoltidning, uppkoppling, digital plattform och ställen att umgås på med kompisar.

Sommarstaden Halmstad

Under sommarmånaderna förvandlas Halmstad till en pulserande Riviera då tusentals turister besöker staden. På Tylösands kilometerlånga stränder finns flotta golfbanor, centrums gator och torg, krogar, uteserveringar och andra sköna mötesplatser. Det är en härlig stämning för alla åldrar, och framför allt för dig som vill gå ett gymnasium i Halmstad!

Högskolan i Halmstad – för dig som vill plugga vidare!

Högskolan i Halmstad är en populär högskola. Högskolan är känd för sitt rika utbildningsutbud och små studentgrupper. Du som vill gå på ett gymnasium i Halmstad och sen vill studera vidare är Högskolan i Halmstad något för dig!

Favoriter
Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer
Erik Montoya gick på DBGY: "Alla...

Läs intervjun med Erik Montoya, alumn från DBGY och yngst i Sverige att få bära de prestigefyllda guldnycklarna ”Les Clefs d’Or”.

Läs mer
Sarah pluggar spelgrafik på LBS

"Är du kreativ? Älskar du spel? Vill du förändra världen? Vill du göra någonting unikt? Om du är något utav dessa så skulle jag rekommendera LBS"

Läs mer
Videoreportage
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information