Gymnasium i Halmstad

Gymnasium i Halmstad - plugga på västkusten!

Halmstad är en sommarstad som ligger på västkusten i södra Sverige och erbjuder både en massa shopping och sportmatcher. Staden har dessutom ett stort utbud av gymnasium och gymnasieprogram, för dig som ska välja gymnasium!
Visar 1-20 av 70 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar program i sökresultatet.
  • = Riksintag
Visar 1-20 av 70 träffar
1
2
3
4

Mer om Halmstad

Halmstad är den största staden i Halland. Folket är trevligt och stadens fantastiska läge vid västkusten är vad som lockar folk från Sverige och resten av världen att komma till Halmstad. För att ta dig runt i Halmstad finns det 23 olika busslinjer som åker runt i staden. Du som ska studera på ett gymnasium i Halmstad kan lätt ta dig runt till bland annan Göteborg och Köpenhamn via motorvägar. Föredrar du att flyga till exempelvis Stockholm finns det även en flygplats.

Att gå på ett gymnasium i Halmstad

Det finns ett tiotal gymnasium i Halmstad, hälften är kommunala gymnasieskolor och hälften fristående gymnasieskolor. Dina år på gymnasiet i Halmstad är viktiga. Du utvecklas, får nya kunskaper, intressen, värderingar och vänner. I Halmstad är det viktigt att du väljer rätt gymnasieprogram, kan påverka din utbildning och att du trivs. I Halmstad kan du välja mellan många olika program, inriktningar och kurser. Du får möta välutbildade lärare och många olika sätt att arbeta på. När du behöver hjälp med något så har Halmstad studie- och yrkesvägledare på alla skolor, stöd i olika ämnen, specialpedagoger och en bra elevhälsa. Halmstad jobbar mycket med internationella utbyten och med företag och andra kommuner. Alla gymnasieskolor i Halmstad har givetvis allt en modern skola ska ha: teknik, reception, café, labbsalar, elevråd, skoltidning, uppkoppling, digital plattform och ställen att umgås på med kompisar.

Sommarstaden Halmstad

Under sommarmånaderna förvandlas Halmstad till en pulserande Riviera då tusentals turister besöker staden. På Tylösands kilometerlånga stränder finns flotta golfbanor, centrums gator och torg, krogar, uteserveringar och andra sköna mötesplatser. Det är en härlig stämning för alla åldrar, och framför allt för dig som vill gå ett gymnasium i Halmstad!

Högskolan i Halmstad – för dig som vill plugga vidare!

Högskolan i Halmstad är en populär högskola. Högskolan är känd för sitt rika utbildningsutbud och små studentgrupper. Du som vill gå på ett gymnasium i Halmstad och sen vill studera vidare är Högskolan i Halmstad något för dig!

Jämför dina favoriter
Reportage
LUCAZ LÄSER APP- OCH WEBB PÅ LBS...
LBS Halmstad

Lucaz är elevambassadör och går i 3an på LBS Halmstads App- och webbutveckling, Teknikprogrammet. Här berättar han om skolan, inriktningen och ger sitt bästa tips till dig som ska söka gymnasiet.

Läs mer
ALMA LÄSER SPELGRAFIK PÅ LBS HAL...

Alma går i 3an på LBS Halmstads Spelgrafik, Estetiska programmet. Här berättar hon om skolan, inriktningen och ger sitt bästa tips till dig som ska söka gymnasiet.

Läs mer
Alexander och Eronit om VVS och ...

Alexander och Eronit går VVS- och fastighetsprogrammet på Praktiska Gymnasiet Halmstad.

Läs mer
Ronja om Fordon och transport

Ronja går Fordon- och transportprogrammet på Praktiska Gymnasiet Halmstad.

Läs mer
"Det bästa med utbildningen är a...
Drottning Blankas Gymnasieskola Varberg

”Det bästa med utbildningen är att vi får lära oss så mycket!”, säger Pierre som läser första året på Hantverksprogrammet med inriktning hår- och makeupstylist. I den här intervjun delar Pierre med sig av sina tankar kring utbildning och gymnasievalet.

Läs mer
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information