VVS- och fastighetsprogrammet

VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighetstekniker

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 137,5
(medelvärde: 166,7)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 137,5
(medelvärde: 166,7)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighetstekniker

Om inriktningen Fastighet

Utbildningen passar dig som vill arbeta fysiskt och självständigt inom service och underhåll. Efter studenten är du färdig fastighetstekniker och kan börja arbeta direkt. I jobbet får du träffa mycket människor och arbeta i flera olika miljöer.

Under utbildningen lär du dig allt om fastighetsskötsel inom tekniska anläggningar och system såsom ventilation, värme- och kylsystem. Det finns även andra saker som dokumentation och miljöaspekter att ta hänsyn till som du får lära dig. Hos oss får du arbeta fritt och självständigt med den senaste tekniken. Du får också kunskap i hur du sparar energi, är miljömedveten, undviker arbetsskador och i att ge god service till kunder.

Högskolebehörighet

Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet. Du behöver alltså inte välja till några kurser om du vill plugga vidare på högskola eller universitet. Däremot kan du välja bort högskolebehörigheten, om du istället vill fokusera på dina yrkeskurser.

Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighetstekniker, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Halmstad

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighetstekniker

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Halmstad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen, Box 248 301 06 HALMSTAD
Telefon: 035-19 29 23
Mejladress: lennart.hakansson@halmstad.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighetstekniker så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Praktiska gymnasiet Halmstad
Skyttevägen 34
302 44 Halmstad

Välkommen till Praktiska Gymnasiet Halmstad

Vi utbildar framtidens arbetskraft. Vårt mål är att du ska ha ett jobb direkt efter studenten, efter ditt livs bästa skoltid! Ett yrkesprogram är ett riktigt smart framtidsval! Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten. Du kan börja...

Läs mer om Praktiska gymnasiet Halmstad och visa alla program.

Sponsrad