Visa gymnasium.se som: Mobil
  • = Riksintag
Visar 1-20 av 36 träffar
12

Mer om gymnasium i Gävle

"Välkommen ombord" är Gävles slogan, med tanke på att det ligger precis vid havet. Många tänker också på Gävle vid juletid och anledningen är att på senare år har Gävle fått mycket stor uppmärksamhet för sin julbock som brinner ner nästan varje år. Därför har bocken blivit en symbol för gävleborna och för hela Sverige. Den är dessutom världens största halmbock.

Cykla överallt och fiska mitt i city!

Gävle är en cykelstad med över 20 mil separerade cykelbanor. Du kan även mitt i city fiska lax och havsöring! En ny stadsdel håller på att byggas vid havet och den heter Gävle Strand.

Gymnasium i Gävle

Gävle har ett tiotal gymnasieskolor, både kommunala och fristående. Lite mer än hälften av skolorna är fristående.

Gymnasieantagningen i Gävle

Om man ska börja gymnasiet och man undrar något om hur ansökningen går till och hur man söker till ett gymnasium finns Gymnasieantagningen i Gävle som kan hjälpa dig med allt som rör antagningen till gymnasiet. Du kan göra din ansökan via internet men också genom att skicka en ansökningsblankett.

Vad har staden Gävle?

Gävle är också en stad med stark kultur och idrottsprofil. Gävle har ett av Sveriges bästa ishockeylag, Brynäs IF. Staden har också både Sveriges Järnvägsmuseum och Sveriges Fängelsemuseum, vilket de är väldigt stolta över. Hemlingby friluftsområde där det finns motionsspår, bikepark, lift, lantrasdjur, sommarbad och café. Detta är ett väldigt populärt ställe bland Gävleborna.

Plugga vidare på Högskolan i Gävle

Om du har siktet inställt på högra studier, varför inte välja Högskolan i Gävle. Högskolan ligger vid den vackra Boulognerskogen och har 12 000 studenter, mer än 50 utbildningsprogram och cirka 1 000 kurser inom humaniora, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Campus på Kungsbäck i Gävle erbjuder en härlig studiemiljö med alla utbildningar samlade på ett ställe.

Favoriter
Reportage
Erik Montoya gick på DBGY: "Alla...

Läs intervjun med Erik Montoya, alumn från DBGY och yngst i Sverige att få bära de prestigefyllda guldnycklarna ”Les Clefs d’Or”.

Läs mer
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer
Videoreportage
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information