Gymnasium i Gävle

Gymnasium i Gävle - länken mellan Stockholm och Norrland

Gävle är en tätort som ligger i Gästrikland, strax norr om Stockholm. Gävle har ungefär 95 000 invånare, och är beläget vid havet. I Gävle kan du hitta ett stort utbud av gymnasium och gymnasieprogram, för dig som ska söka till gymnasiet!
Visar 1-20 av 62 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar program i sökresultatet.
  • = Riksintag
Visar 1-20 av 62 träffar
1
2
3
4

Mer om gymnasium i Gävle

"Välkommen ombord" är Gävles slogan, med tanke på att det ligger precis vid havet. Många tänker också på Gävle vid juletid och anledningen är att på senare år har Gävle fått mycket stor uppmärksamhet för sin julbock som brinner ner nästan varje år. Därför har bocken blivit en symbol för gävleborna och för hela Sverige. Den är dessutom världens största halmbock.

Cykla överallt och fiska mitt i city!

Gävle är en cykelstad med över 20 mil separerade cykelbanor. Du kan även mitt i city fiska lax och havsöring! En ny stadsdel håller på att byggas vid havet och den heter Gävle Strand.

Gymnasium i Gävle

Gävle har ett tiotal gymnasieskolor, både kommunala och fristående. Lite mer än hälften av skolorna är fristående.

Gymnasieantagningen i Gävle

Om man ska börja gymnasiet och man undrar något om hur ansökningen går till och hur man söker till ett gymnasium finns Gymnasieantagningen i Gävle som kan hjälpa dig med allt som rör antagningen till gymnasiet. Du kan göra din ansökan via internet men också genom att skicka en ansökningsblankett.

Vad har staden Gävle?

Gävle är också en stad med stark kultur och idrottsprofil. Gävle har ett av Sveriges bästa ishockeylag, Brynäs IF. Staden har också både Sveriges Järnvägsmuseum och Sveriges Fängelsemuseum, vilket de är väldigt stolta över. Hemlingby friluftsområde där det finns motionsspår, bikepark, lift, lantrasdjur, sommarbad och café. Detta är ett väldigt populärt ställe bland Gävleborna.

Plugga vidare på Högskolan i Gävle

Om du har siktet inställt på högra studier, varför inte välja Högskolan i Gävle. Högskolan ligger vid den vackra Boulognerskogen och har 12 000 studenter, mer än 50 utbildningsprogram och cirka 1 000 kurser inom humaniora, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Campus på Kungsbäck i Gävle erbjuder en härlig studiemiljö med alla utbildningar samlade på ett ställe.

Jämför dina favoriter
Reportage
"Det bästa med utbildningen är a...
Drottning Blankas Gymnasieskola Varberg

”Det bästa med utbildningen är att vi får lära oss så mycket!”, säger Pierre som läser första året på Hantverksprogrammet med inriktning hår- och makeupstylist. I den här intervjun delar Pierre med sig av sina tankar kring utbildning och gymnasievalet.

Läs mer
NTI Gymnasiet var rätt val för Thor

Thor Sone pluggade Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet och jobbar idag som utvecklare på företaget Vobling. I den här intervjun berättar Thor hur det var att studera på NTI Gymnasiet och delar med sig av tips inför gymnasievalet.

Läs mer
Saga om Barn och fritid

Saga läser det andra året på Barn- och fritidsprogrammet här på Praktiska Gymnasiet Gävle.

Läs mer
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information