Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Drottning Blankas Gymnasieskola Gävle
Programinformation
Gävle
Antal elever: cirka 90 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 140,0
    (medelvärde: 231,6) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2020-10-22
2020-11-12
2021-01-19
2021-04-22

Film

Varför ska du söka till Drottning Blankas Gymnasieskola? Våra elever har svaret!

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet på DBGY i Gävle

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett brett högskoleförberedande program som riktar sig mot dig som är intresserad av att studera vidare inom ett brett samhällsvetenskapligt område. Utbildningen fokuserar på samhälle, samspel mellan länder eller mellan individ och samhälle samt hur lika eller olika alla människors levnadsvillkor kan se ut.

Samhällsprogrammet har tre nationella inriktningar: Samhällsvetenskap, Beteendevetenskap och Medier, information och kommunikation. Drottning Blankas Gymnasieskola arbetar med tydliga profiler inom inriktningarna för att du ska få en känsla av att ditt intresse är tätt sammankopplat med kursernas innehåll.

Om profilen Kriminologi

Det högskoleförberedande samhällsvetenskapsprogrammet ger en bred grund och riktar sig mot dig som är intresserad av hur människan agerar, tänker och känner i olika situationer. Vår speciella profil Kriminologi inom inriktningen Beteendevetenskap, ger dig en fördjupad kunskap om brott och orsaker till brottslighet. Kriminologi betyder just läran om brott.

I kurserna Kriminologi och Rättspsykologi studeras olika teorier och förklaringar till särskilda händelser av brott och du kommer få insikter i rättspsykologin där områden som intervju- och förhörsmetodik är vanliga.

Även i andra kurser kommer ämnet kriminologi att finnas med på ett hörn, som exempelvis i Naturkunskap där du analyserar DNA och i kursen Psykologi där du studerar vad som gör att vissa människor begår brott och även riskerar att återfalla i brott.

Med hjälp av vår utbildning kan du som har ett intresse för både polis-, juridik- och psykologiområdet få en god bas för vidare studier inom kriminologi på exempelvis Högskolan i Gävle eller vid Stockholms universitet.

Eftersom utbildningen är bred får du, förutom en bra inblick i kriminologin, även en omfattande bas att stå på om du väljer att vidareutbilda dig inom andra områden som exempelvis psykolog eller socionom. Samhällsvetenskapsprogrammet öppnar många dörrar inför framtiden.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Som boende i samma kommun som Drottning Blankas Gymnasieskola Gävle söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Reportage

Erik Montoya, alumn från DBGY

Erik Montoya gick på DBGY: "Alla kan lyckas!"

Läs mer Drottning Blankas Gymnasieskola

Läs intervjun med Erik Montoya, alumn från DBGY och yngst i Sverige att få bära de prestigefyllda guldnycklarna ”Les Clefs d’Or”.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Drottning Blankas Gymnasieskola Gävle

Drottning Blankas Gymnasieskola i Gävle

Välkommen till Drottning Blankas Gymnasieskola i Gävle

DBGY i Gävle har sina lokaler på Centralplan 5 med närhet till tåg och bussar. Skolan erbjuder både yrkes- och högskoleförberedande program. Skolan gick tidigare under namnet Plusgymnasiet.  Skolan har engagerade och kunniga lärare som delar med sig av sina...


Läs mer om Drottning Blankas Gymnasieskola Gävle och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Drottning Blankas Gymnasieskola Gävle

Centralplan 5
803 11 Gävle

 Visa telefonnummer
www.drottningblanka.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Drottning Blankas Gymnasieskola Gävle, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Erik Montoya gick på DBGY: "Alla...

Läs intervjun med Erik Montoya, alumn från DBGY och yngst i Sverige att få bära de prestigefyllda guldnycklarna ”Les Clefs d’Or”.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: