Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
17 april, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 80 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 155,0
(medelvärde: 220,3)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
17 april, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 80 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 155,0
(medelvärde: 220,3)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Kriminologi

På vår populära profil Kriminologi kommer du att studera kriminologiska teorier till olika brott och rättspsykologiska förklaringar till varför vissa människor begår eller riskerar att återfalla i brott. Hur tänker egentligen en seriemördare? Grunden till denna utbildning är Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktningen beteendevetenskap, så du får en bred bas att bygga vidare på inför vidare studier.

Vi är skolan som bryr sig om både dig som elev och världen som du så småningom ska ut i. Därför har varje år hos oss ett tydligt fokus: personligt (år 1), lokalt (år 2) och globalt engagemang (år 3). Det börjar med din personliga utveckling och slutar med hur du kan vara med och driva framgång inom ditt område även för andra på vår jord.

Om programmet

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett brett högskoleförberedande program som riktar sig mot dig som är intresserad av att studera vidare inom ett brett samhällsvetenskapligt område. Utbildningen fokuserar på samhälle, samspel mellan länder eller mellan individ och samhälle samt hur lika eller olika alla människors levnadsvillkor kan se ut.

Samhällsprogrammet har tre nationella inriktningar: Samhällsvetenskap, Beteendevetenskap och Medier, information och kommunikation. Drottning Blankas Gymnasieskola arbetar med tydliga profiler inom inriktningarna för att du ska få en känsla av att ditt intresse är tätt sammankopplat med kursernas innehåll.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Kungsbacka

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Drottning Blankas Gymnasieskola Kungsbacka
Nygatan 17
434 30 Kungsbacka

Välkommen till Drottning Blankas Gymnasieskola Kungsbacka!

Välkommen till en kreativ och studieinriktad skola med internationella kontakter och många samarbetspartners. Vi finns nära allt, mitt i centrala Kungsbacka vid Lindens torg. Drottning Blankas Gymnasieskola är skolan som är engagerad i sina elever, sitt närområde och världen. Genom personligt...

Läs mer om Drottning Blankas Gymnasieskola Kungsbacka och visa alla program.

Sponsrad