Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Västerås Citygymnasium
Programinformation
Västerås
Antal elever: cirka 20 (.)
Barn- och fritidsprogrammet
 • Antagningspoäng: 80,0
  (medelvärde: 163,8) * statistik från 2022
Barn- och fritidsprogrammet

Om utbildningen

Plugga barn- och fritidsprogrammet på Västerås Citygymnasium!

Vill du lära dig om hur människor utvecklas och förbereda dig för ett socialt yrke som fritidspedagog, väktare eller personlig assistent? Då ska du läsa barn- och fritidsprogrammet på Västerås Citygymnasium.

Inriktning socialt arbete

Med en inriktning på social arbete kommer du att få teoretiska och praktiska kunskaper i arbete med människor. Inriktningen fokuserar på kommunikation och samarbete mellan människor, men du kommer även att få kunskap i hälsa, levnadsvanor och psykologi. Under utbildningen så kommer du att få välja en yrkesutgång att studera mot där du får fördjupa dig extra mycket i kurser för just det yrket.

Yrkesutgång barnskötare

Inom barnskötarutbildningen får du bland annat lära dig pedagogik, specialpedagogik skapande verksamhet, lärande och utveckling. Du får även kunskap om det vardagliga arbetet på en förskola, att planera, genomföra, dokumentera och utvärdera samt hur barn utvecklas och lär. Utbildningen förbereder dig för ett arbete i förskolan. Du kommer läsa kurser i:

 • Grundläggande vård och omsorg
 • Vardagsolyckor
 • Specialpedagogik 1
 • Pedagogiska teorier och praktiker
 • Skapande verksamhet
 • Svenska 3/Svenska som andraspråk 3

Yrkesutgång väktare

Ett jobb som väktare kan innebära att du jobba med bevakning och säkerhet på ett företag. Yrket är väldigt varierande och kan innebära bevakning av en butik, värdetransport, bevakning av personer eller larm och ledningscentral. Du kommer att få läsa kurser i:

 • Akut omhändertagande
 • Bevakning och säkerhet
 • Vardagsolyckor
 • Svenska 3/Svenska som andra språk 3

Högskolebehörighet

Barn- och fritidsprogrammet är en yrkesförberedande utbildning vilket innebär att du är väl förberedd för arbete direkt efter studenten. Om du vill ha grundläggande högskolebehörighet och fördjupa dina kunskaper på högskola efter studenten kan du läsa till kursen engelska 6.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Västerås. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
Mejladress: gymnasieantagningen@vasteras.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

Västerås Citygymnasium

Vi är skolan som ser världen, lär om världen och håller om världen

Västerås Citygymnasium är en mångkulturell svensk skola med profilen mänskliga rättigheter, som genom interkulturell pedagogik skapar framtidens världsmedborgare. Västerås Citygymnasium är en fristående gymnasieskola som grundades 2008. Skolan har ett interkulturellt förhållningssätt på pedagogiken. Alla människor är födda fria och...


Läs mer om Västerås Citygymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Västerås Citygymnasium

Port Anders Gata 5
72212 Västerås

 Visa telefonnummer
www.citygymnasiet.com

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete från Västerås Citygymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information