Visa gymnasium.se som: Mobil

Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & Hälsa

Widénska gymnasiet
Programinformation
Västerås
Antal elever: 28 (år 1)
Barn- och fritidsprogrammet
Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & Hälsa

Om utbildningen

Barn- och fritidsprogrammet med idrottsprofil

Är du intresserad av ledarskap? Vill du veta mer om hur människor fungerar och samtidigt kunna satsa på din idrott? Då passar Barn- och Fritidsprogrammet på Widénska dig.

Barn- och fritidsprogrammet passar dig som är intresserad av människor och ledarskap. Du får kunskap inom psykologi, sociologi och pedagogik och lär dig att vara en bra ledare för olika grupper av människor. Barn- och fritidsprogrammet är ett yrkesprogram. Det gör att du kan söka arbete direkt efter gymnasiet. Många väljer också att läsa vidare då du har möjlighet att få grundläggande behörighet för
högskolestudier.

Inriktning Fritid och Hälsa

På Widénska gymnasiet läser du Barn- och fritidsprogrammet med inriktning fritid och hälsa och går samtidigt i en idrottsklass. Här får du stora möjligheter att kombinera ditt idrottsengagemang med din utbildning, till exempel genom praktik på hälso- och fritidsanläggningar och i idrottsföreningar. Vi kopplar din inriktning inom fritid och hälsa till såväl friskvård som idrott.

Här läser du kurser som Fritids- och idrottskunskap, fritids- och friskvårdsverksamheter och ledarskap. Totalt har du 16 veckors praktik (APL) på olika arbetsplatser, fördelat på två år. Widénska gymnasiet är till för dig som vill kombinera din idrott med studier på bästa sätt, oavsett om du elitsatsar eller idrottar på breddnivå. För dig som elitsatsar har vi certifieringen NIU inom ett stort antal idrotter. NIU står för Nationellt godkänd Idrotts- Utbildning och innebär att vi är ett nationellt idrottsgymnasium.

Det ger dig stora möjligheter att få ännu mer idrott på schemat samt att utvecklas maximalt inom din specialidrott. Eftersom Barn- och fritidsprogrammet är ett yrkesprogram så går du efter examen direkt ut i arbetslivet. Det finns ett brett spektrum av yrken, till exempel idrottstränare, badpersonal, aktivitetsledare, idrottspersonal och eventpersonal med mera.

NIU-certifierade idrottsutbildningar

På Widénska finns ett flertal idrottsutbildningar med certifieringen NIU (nationell idrottsutbildning), vilket gör att du kan kombinera studier och idrott på bästa sätt. Följande idrotter är NIU-certifierade:

  • Bandy
  • Fotboll
  • Friidrott
  • Truppgymnastik
  • Handboll
  • Innebandy
  • Ishockey
Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & Hälsa, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Läs mer om Barn- och fritidsprogrammet på Västerås kommunala gymnasieskolor!

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & Hälsa

Som boende i samma kommun som Widénska gymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Västerås. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
E-post: gymnasieantagningen@vasteras.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & Hälsa så kommer skolan att kontakta dig.

Widénska gymnasiet

widenska-gymnasiet

Idrott och studier i kombination på Widénska gymnasiet

Widénska gymnasiet i Västerås är en gymnasieskola för dig som vill kombinera ditt idrottande med dina gymnasiestudier. Här kan du lägga extra mycket fokus på idrotten, samtidigt som du får en bra gymnasieutbildning som ger dig behörighet till högskola och...


Läs mer om Widénska gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Widénska gymnasiet

Vasagatan 56
721 87 Västerås

 Visa telefonnummer
skola.vasteras.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & Hälsa från Widénska gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.