Visa gymnasium.se som: Mobil

Introduktionsprogram

Tullinge gymnasium
Programinformation
Stockholm
Introduktionsprogrammet

Om utbildningen

Språkintroduktion

Som elev på språkintroduktionsprogrammet på Tullinge gymnasium ingår du i samma gemenskap som övriga elever på skolan. Du deltar till exempel i schemabrytande aktiviteter och får vara med och påverka skola via elevkåren.

Praktisk språkinlärning

Undervisningen i det svenska språket är varierad och innehåller många praktiska moment som ska stärka språkinlärningen. Vi besöker museum, går på teater och utövar fysisk aktivitet. Traditionell klassrumsundervisning med skriv-, läs- och hörövningar utgör basen, men varje vecka innehåller inslag av praktiska språkövningar.

Individuell planering

Vid Tullinge gymnasium lär vi dig grunderna i det svenska språket för att du sedan ska kunna studera vidare i andra ämnen.

Vi utgår från och bygger vidare på den kartläggning som finns av dina kunskaper och tillsammans med dig planerar vi din fortsatta utbildning. Månadsvis görs språkliga tester för att vi ska få en bild av hur kunskaperna i svenska språket utvecklas.

S:t Botvids gymnasium

När du har uppnått språknivå A2 (enligt gemensam europeisk referensram för språk) övergår du vid nästa terminsstart till S:t Botvids gymnasium för vidare studier.

Värdklasser

Du får även möjlighet att delta i annan undervisning och ingå i andra klasser på skolan. Syftet med det är att du ska få lära känna fler elever på skolan, att utmana dig språkligt och att steget in i ordinarie undervisning så småningom ska bli enklare för dig.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogram

Som boende i samma kommun som Tullinge gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram så kommer skolan att kontakta dig.

Tullinge gymnasium

Tullinge gymnasium

Tullinge gymnasium är en liten kommunal skola med elever som går på fem olika program. Hos oss blir du sedd och bildad för en föränderlig, hållbar framtid! Skolan är uppbyggd som ett campus med flera mindre hus i ett grönområde....


Läs mer om Tullinge gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Tullinge gymnasium

Alfred Nobels Allé 206
146 80 Tullinge

 Visa telefonnummer
www.tullingegymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Introduktionsprogram, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.