Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Tullinge gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 170 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 197,5
    (medelvärde: 298,8) * statistik från 2019/20

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet erbjudes tre olika profiler på Tullinge GymnasiumNaturvetenskapsprogrammet inriktning Naturvetenskap

Tullinge gymnasium erbjuder fördjupningar inom fler olika områden som bioteknik, medicin, matematik och ekologi samt intressanta samarbeten utanför skolan. Genom ett samspel mellan teoretiska grunder och laborativt arbete lär du dig att tänka och resonera vetenskapligt. Det gör att du får bästa möjliga grund för fortsatta studier på universitet eller högskola. 

Fördjupningar

Du som är intresserad av medicin och modern biologi kan specialisera dig inom bioteknik och medicinsk kemi. Det ger dig en utökad förståelse om hela människans biologi och de biologiska systemens allra minsta byggstenar. 

En allt viktigare kunskap i dag är samspelet mellan människa och miljö. Därför kan du som är särskilt intresserad fördjupa dig inom ekologi.

Tycker du om matematik och kanske har studier till ingenjör som mål kan du läsa matematik specialisering som är en kurs vi ger på högskolenivå.

Samarbeten

En viktig del av utbildningen är skolans många olika kontakter. Du kan delta i forskarskolor vid bland annat Stockholms universitet, KTH och Karolinska institutet. 

Du kommer även få möjlighet att göra studiebesök vid sjukhus och företag inom Life Science. För elever som utmärker sig delar skolan ut stipendier till evenemang som Molecular Frontiers och Berzeliusdagarna. 

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Som boende i samma kommun som Tullinge gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Tullinge gymnasium

Tullinge gymnasium

Välkommen till Tullinge gymnasium

Tullinge gymnasium är uppbyggd som ett campus med flera mindre hus i ett grönområde. Skolan har bibliotek, skolrestaurang med eget kök, uteservering, cafeteria, idrottssal och gym för eleverna.  Skolan är en mindre kommunal skola som erbjuder fem olika program:  Ekonomiprogrammet Naturvetenskapsprogrammet ...


Läs mer om Tullinge gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Tullinge gymnasium

Alfred Nobels Allé 206
146 80 Tullinge

 Visa telefonnummer
www.tullingegymnasium.se

Recensioner

Snittbetyg: 3,4

Baseras på 5 recensioner.

Naturelev
(5)
Riktigt bra skola! Under mina tre år här har jag utvecklats otroligt mycket, både akademiskt och personlighetsmässigt. Lärarna på naturprogrammet är engagerade och kunniga i sina ämnen. Vi har haft många intressanta studiebesök, och särskilt uppskattad var laborationen på Vetenskapens Hus där vi med hjälp av pyrosekvensering av DNA fick lösa en ...
Visa hela
Ett offer av tullinge gymnasium
(1)
Lärarna favoriserar jätte mycket. Det finns bra lärare men många av dem favoriserar. lärarna planerar inte proven och man får flera prov under samma vecka. Rektor hjälper inte eleverna då man ber om hjälp t. ex. om ska klaga om lärarna.
En stressad elev
(1)
Lärarna planerar inte proven därför har vi haft 4 prov/inlämningar denna vecka. Och det såg inte bättre ut den här veckan eller veckan innan det. Flera av mina kompisar har börjat må psykiskt dåligt. Och det är bara allmänt jätte stressigt.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Tullinge gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,4)
Baseras på 5 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: