Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Tullinge gymnasium, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 210 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 272,5
(medelvärde: 304,0)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 210 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 272,5
(medelvärde: 304,0)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet inriktning Naturvetenskap & samhälle 

Tullinge gymnasium erbjuder fördjupningar inom fler olika områden som bioteknik, medicin, matematik och ekologi samt intressanta samarbeten utanför skolan. Genom ett samspel mellan teoretiska grunder och laborativt arbete lär du dig att tänka och resonera vetenskapligt. Det gör att du får bästa möjliga grund för fortsatta studier på universitet eller högskola. 

Fördjupningar

Du som är intresserad av medicin och modern biologi kan specialisera dig inom bioteknik och medicinsk kemi. Det ger dig en utökad förståelse om hela människans biologi och de biologiska systemens allra minsta byggstenar. 

En allt viktigare kunskap i dag är samspelet mellan människa och miljö. Därför kan du som är särskilt intresserad fördjupa dig inom ekologi.

Tycker du om matematik och kanske har studier till ingenjör som mål kan du läsa matematik specialisering som är en kurs vi ger på högskolenivå.

Samarbeten

En viktig del av utbildningen är skolans många olika kontakter. Du kan delta i forskarskolor vid bland annat Stockholms universitet, KTH och Karolinska institutet. 

Du kommer även få möjlighet att göra studiebesök vid sjukhus och företag inom Life Science. För elever som utmärker sig delar skolan ut stipendier till evenemang som Molecular Frontiers och Berzeliusdagarna. 

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Tullinge gymnasium
Alfred Nobels Allé 206
146 80 Tullinge

Välkommen till Tullinge gymnasium

Tullinge gymnasium är uppbyggd som ett campus med flera mindre hus i ett grönområde. Skolan har bibliotek, skolrestaurang med eget kök, uteservering, cafeteria, idrottssal och gym för eleverna.  Skolan är en mindre kommunal skola som erbjuder fem olika program:  Ekonomiprogrammet Naturvetenskapsprogrammet ...

Läs mer om Tullinge gymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
Viktor
15 dec 2022
Dunder!

Väldigt trevliga elever och lärare! Kan starkt rekommendera!

Sponsrad