Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Täby Yrkesgymnasium
Programinformation
Stockholm, Täby
Fordons- och transportprogrammet
Lärlingsutbildning

Film

Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Om utbildningen

Personbil
Du som väljer den här inriktningen lär dig att hitta fel och åtgärda dessa samt utföra service och underhåll på personbilar. Du får även en inblick i reservdelshantering inom bilbranschen.  På Täby Yrkesgymnasium är det här en lärlingsutbildning från år 2. Det betyder att mer än hälften av studietiden är förlagd till praktik ute på en personbilsverkstad.

Den utveckling som bilar genomgått de senaste 20 åren har förändrat mekanikerns arbete. På de flesta bilverkstäder är datorn en viktig del av felsökningsarbetet, tillsammans med mekanikerns kunskaper.

”Vidare så måste man träna sig i detektivarbete…”

– Vi har ju hållit på med kurser om hur olika delar av en bil är uppbyggda. Till exempel en kurs om drivlinan, alltså om hur motor, koppling, växellåda och drivaxlar är konstruerade. Och hur dessa komponenter överför motorns kraft till bilens hjul.

– Vidare så måste man träna sig i detektivarbete, alltså hur man listar ut orsaken till att en motor går dåligt, eller varför det inte blir varmt inne i bilen trots att värmen är påslagen. Numera kopplar man upp bilen mot en laptop som kan analysera felen. Men datorn kan inte göra allt.

– Bilar förändras när nya årsmodeller kommer så man blir aldrig fullärd. Även när man jobbar på en verkstad måste man fortsätta att utbilda sig.

Elev

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil så kommer skolan att kontakta dig.

Täby Yrkesgymnasium

Välkommen till en skola med ambition!

Täby Yrkesgymnasium erbjuder utbildningar inom Fordon och transport samt Hantverksprogrammet Frisör, barberare och hår- och makeupstylist. Vi är ett mindre gymnasium där alla känner varandra och med god gemenskap och hög trivselfaktor, vilket är avgörande för framgångsrikt lärande. Vi arbetar...


Läs mer om Täby Yrkesgymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Täby Yrkesgymnasium

Enhagsvägen 11
187 40 Täby

 Visa telefonnummer
tabyyrkesgymnasium.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Personbil från Täby Yrkesgymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information